• Danny van den Berg

Edwin Evers in Openluchttheater

EDE Het Openluchttheater aan de Van Pabstlaan 1 in Ede start zaterdag 10 juni met het culturele zomerseizoen. Het bestuur van Stichting Openluchttheater Ede heeft een naar eigen zeggen 'boeiend en veelzijdig' theaterprogramma samengesteld. ,,Of je nu van rock, pop, gospel of opera houdt, muzikaal is er breed geprogrammeerd. Er zijn ook speciale kindervoorstellingen en Lazy Sundays, want het Openluchttheater is voor iedereen.''

ON THE MOVE Het seizoen start zaterdag 10 juni met On the Move, een big band die bestaat uit liefst 23 man. Een week later, zaterdag 17 juni, is het de beurt aan de roemruchte Nederlandse band Massada. The Steel Breeze, een Pink Floydcoverband, is vrijdag 23 juni te gast in het Openluchttheater.

TRIBUTE DAY ,,Hou je van rock, dan mag je de Tribute Day op zaterdag 1 juli niet missen'', meldt het bestuur. ,,Vier coverbands treden die avond op en spelen het repertoire van AC/DC, Dire Straits, Status Quo en U2.'' De 'Dutch queen of soul & gospel' Shirma Rouse is vrijdag 14 juli met band en gospelkoor te beluisteren. ,,Deze bekende zangeres van The Voice, The Passion en Ladies of Soul staat garant voor een swingende show.''

MARCO BAKKER De bekende operazanger Marco Bakker geeft samen met sopraan Elise Caluwearts en het Gelders Opera en Operette Gezelschap op vrijdag 25 augustus een klassiek concert. Het seizoen wordt donderdag 7 september volgens het bestuur op spectaculaire wijze afgesloten met een optreden van de Edwin Evers Band. De formatie is vernoemd naar Nederlands bekendste radio-dj, die zelf ook meespeelt en zingt.

COWBOYS EN PIRATEN In juli en augustus zijn er vier zaterdagmiddagen voor kinderen. De toegangsprijs is 5 euro. ,,Cowboy Billie Boem komt langs, Hakim met zijn grote grote poepshow, er is een avontuur met piraten en de Kleine Mol wil in zijn voorstelling weten wie er op zijn kop heeft gepoept.''

LAZY SUNDAYS Op de zondagen in juli en augustus is het Openluchttheater onder de noemer 'Lazy Sundays' open van 13.00 tot 17.00 uur. ,,Dan kun je lekker luieren in het gras, borrelen met vrienden en genieten van optredens. Voor deze zondagen is het bestellen van tickets niet nodig. De entreeprijs is 2,50 euro, inclusief consumptie. Rond 15.00 uur is er 'verrassende live muziek'.

ROOFVOGELS Interactieve en educatieve roofvogeldemonstraties staan gepland op de woensdagavonden 19 juli en 16 augustus en vrijdagavond 15 september. Dat gebeurt in samenwerking met De Valk Roofvogels. Bezoekers krijgen onder meer demonstraties te zien met een Amerikaanse zeearend, uilen, haviken, valken, buizerds en gieren.

De informatie van alle voorstellingen is te bekijken op de website www.openluchttheaterede.nl. Via deze site zijn ook entreekaarten te bestellen.