• Jeffrey Kooijer
  • Jeffrey Kooijer

Edese speelt mee in science fiction film

EDE Acteren in een film over de toekomst van de aarde: Die kans krijg je niet vaak. Babette Engelgeer uit Ede wist een rol te veroveren in Welcome to Earth: Een korte Nederlandse film waarvoor teamleden bijna anderhalf jaar aan een filmwereld werkten. Ze was bewust op zoek naar een rol, vertelt Babette: ,,Ik wilde wat meer met figureren en acteren gaan doen. Zo kwam ik via een castingwebsite terecht bij een oproepje voor audities van het Open Filmteam. Ik dacht: waarom ook niet, dit lijkt me een heel tof project!"

De film speelt zich af in 2618, wanneer mensen zijn uitgestorven. Vier aliens reizen naar aarde om het museum van de mensheid te bezoeken. De Edese speelt geen alien maar een van de mensen die de aarde honderden jaren eerder probeert te redden. De verhaallijn sprak Engelgeer aan: ,,Het is fictie, maar ergens is het ook een reële mogelijkheid in de toekomst. We zijn met zijn allen bezig de aarde te verpesten en op een gegeven moment is de kans groot dat die onbewoonbaar wordt. Wat doe je dan als mensheid? Daar gaat deze film over. Een aantal dappere ambassadeurs gaan de ruimte in, op zoek naar hulp. Ja, dat vind ik een spannend plot."

SMAAKT NAAR MEER Babette Engelgeer speelt in de film een van de officieren die contact houdt met de astronauten tijdens hun missie. Ze vertelt: ,,Geweldig! Ik had dan wel een kleine rol, maar je wordt toch helemaal in het team opgenomen en door de workshops van tevoren leerde je elkaar ook beter kennen. Het inspireerde me enorm om meer met acteren te gaan doen! Ik overweeg nu om een parttime acteeropleiding te gaan doen in september, want ik wil er echt meer van leren en dit nog veel vaker doen!"

ACHTER DE SCHERMEN Naast het acteren was er nog iets anders dat Babette aansprak: ,,Naast verschillende workshops rondom acteren konden we ook bij andere teams kijken. Zo ben ik een keer aangesloten bij kostuumontwerp en setbouw en dat was hartstikke leerzaam en leuk! Volgens mij gebeurt dat niet zo snel, die openheid om buiten je eigen rol mee te kijken."

ONLINE TE ZIEN Het project werd mogelijk gemaakt door steun van het fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsoring van het Apeldoornse Gigant. De film is te bekijken op: http://openfilmteam.nl/welcome-to-earth/ . De Edese kijkt met plezier terug op de film en het maken ervan: ,,Heel bijzonder. Het verhaal vond ik goed en ik houd gewoon van sci-fi. Als je dan zelf mee kunt werken aan een dergelijke film is dat helemaal tof! Het was ook leuk om met allemaal bevlogen mensen samen te werken."