• Saskia Binda

Edenaar beste jazztalent van Nederland

EDE Prashant Samlal uit Ede heeft zaterdag de Conservatorium Talent Award gewonnen. Acht conservatoria droegen hun beste student voor om te strijden voor de titel van het beste jazz talent van 2018. Met zijn titel wint de Edenaar 5000 euro die hij onder meer gaat benutten voor het maken van een goede geluidsopname.

Het evenement vond plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch. Het niveau van alle kandidaten was erg hoog en de kandidaten bespeelden verschillende instrumenten. Ook waren er twee jazz zangeressen.

Prashant Samlal speelt van jongs af aan gitaar en kreeg de eerste lessen op 7-jarige leeftijd in Cultura, eerst akoestisch en later elektrisch gitaar. Met componeren begon hij tijdens zijn middelbare schooljaren.

Tijdens de CTA op 28 april speelde hij samen met zijn kwartet eigen composities. De jury in 's Hertogenbosch was zeer lovend. ,,Prashant liet sterk maar bescheiden bandleiderschap zien, zijn composities waren van hoog niveau met een duidelijke verhaallijn en prachtige melodieën met heldere tonen en mooie versieringen in zijn eigen unieke stijl'', aldus de jury.

Het Prashant Samlal kwartet speelt op 19 mei op het Jazz in Duketown festival in Den Bosch. Op 5 juni houdt hij zijn afstudeerconcert in theater Zimihc in Utrecht. Hij speelt dan met zijn kwartet en met zijn band Foresight.