• Stefan Schipper

Danny Vera in Openluchttheater Ede

EDE Danny Vera is misschien wel het best bewaarde geheim van de lage landen en het wordt tijd dat daar verandering in komt. Daarom komt hij 6 augustus naar het Openluchttheater Ede om daar even flink te rocken en de klassieke nummers boven te halen.

Danny Vera kan echt een feestje bouwen. ,,Dat liet hij afgelopen seizoen al zien in Theater Cultura. Degenen die erbij waren, kunnen er over meepraten'', meldt Cultura in een persbericht. ,,Danny weet zijn publiek echt mee te slepen, maar ook te ontroeren met ingetogen liedjes. Voor wie hem nog niet gezien heeft: laat deze kans niet aan je voorbij gaan. Heerlijk om mee te rocken en te genieten van deze fantastische zanger in het Openluchttheater Ede.'' Ticketverkoop voor de voorstelling, volledige programmering en meer informatie is te vinden op www.openluchttheaterede.nl.

BEKENDHEID Danny Vera scoorde landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. Invloeden uit de jaren 50 en 60 zijn nooit ver weg en de basis van elk liedje staat steevast fier overeind: de man met zijn gitaar.

Als kleine jongen kreeg hij de muziek met de paplepel ingegoten door zijn vader, die eind jaren '60 muzikant was in de band 'The New Black & White'. Als eerbetoon aan zijn vader, en met de Black & White Night van Roy Orbison als inspiratiebron, tourde Danny Vera afgelopen seizoen langs de theaters.

Een tour vol mooie meeslepende nummers van Vera zelf, onder meer van het enthousiast ontvangen album 'Distant Rumble', maar ook werk van Vera's helden als Johnny Cash en Amy Winehouse. De één oud, de ander nieuw. Naast zijn muzikale talent beschikt Vera over een gezonde dosis humor, waarmee hij interactie met zijn publiek niet uit de weg gaat. Bijzondere anekdotes en een triest relaas worden zeker niet vergeten. Zijn nieuwe album 'The Oustsider' verschijnt begin september en daar gunt hij ons vast een inkijkje in.

LAZY SUNDAYS Het concert van Danny Vera is het derde grote concert in het vernieuwde Openluchttheater Ede. ,,Maar u kunt de magie de dit prachtige theater in de open lucht ook ervaren op de Lazy Sundays en bij de kindervoorstellingen. Tot en met 28 augustus is het theater iedere zondagmiddag van 13.00 tot en met 17.00 uur open voor een heerlijke Lazy Sunday. Op deze zondagmiddagen zijn er kleine voorstellingen of intieme optredens rondom 15.00 uur.''

Zondag 7 augustus staat 'Weg' op het programma: een acrobatische en poëtische locatievoorstelling voor het hele gezin. Op 14 augustus een optreden van Comedy Orchestra The Hutspot. Tickets voor de Lazy Sundays kosten € 2,50, inclusief een consumptie.

Info op www.cultura-ede.nl