• Storrig.nl

Culinaire ode aan de wilde Veluwe

EDE Op de stormbaan van de Mauritskazerne in Ede wordt zaterdag 21 oktober een festivalterrein ingericht, waar iedereen van 15.00 tot 22.00 uur kan proeven van alles wat de wilde Veluwe te bieden heeft. Acht koks krijgen op het terrein een eigen kookeiland waar ze twee nieuwe gerechten gaan klaarmaken. Daaromheen wordt het terrein aangekleed met een wildmarkt, interactief theater, dj-lounge, openlucht koffiebar, demonstratie tenten en een pop-up wellnessplein midden tussen de bomen.

Speciaal voor dit nieuwe festival zijn acht koks aan culinaire specialisten met een passie voor het wilde thema gekoppeld. ,,We hebben het hier niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn, maar ook voor al het eetbaars wat groeit en bloeit, wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen, slakken, paddenstoelen, bacteriën en schimmels", vertelt Christian Weij van de organisatie.

Estée Strooker van 't Amusement, Edwin Van Den Oever van Het oude Politiebureau, Emile van der Staak van Restaurant De Nieuwe Winkel, Mathijs Van Milt van Grand Cafe Hotel Kruller, Nel Schellekens van GiesZ, Louis Bos van Planken Wambuis, Jord Althuizen pitmaster bij Smokey Goodness en Rik Jansma van Restaurant Basiliek hebben met hun culinaire partners zestien nieuwe gerechten bedacht die ze tijdens het festival met veel vuur voor de bezoekers zullen klaarmaken.

WILDMARKT EN DEMONSTRATIES Om de acht kookeilanden heen komt een uitgebreide wildmarkt met rookkasten, wilde kruiden, Dutch ovens, bieren, wijnen, kookspullen, lokale producten, kookboeken, ciders etcetera. ,,Op de markt kun je niet alleen lekker inkopen, maar zijn er ook demonstraties van houtbewerken, dieren opzetten en het villen, uitbenen en schoonmaken van wild. En bijzondere bier- en wijnproeverijen. Voor kinderen is er een aparte hoek op het terrein, waar zij onder begeleiding zelf hun maaltijd mogen bereiden."

Gedurende de gehele dag zal dj Frans Iradi in de openlucht loungemuziek draaien. De Edese theatermaker Arno Setz heeft speciaal voor Störrig een interactieve theateract bedacht. En er komen af en toe wat jachthoornblazers voorbij. Als laatste zullen de artiesten van Flames of Chaos de dag spectaculair afsluiten met een vlammende theatershow.

BADDEREN IN HET BOS ,,Wie wil er nou niet eens midden in de natuur in een hottub of sauna zitten? Genieten van de rust en ruimte op zijn best. Tijdens het Störrig festival kan het. In een door bomen beschut hoekje van het terrein is een pop-up wellnessplein ingericht, waar je tegen een kleine betaling lekker kunt badderen in het bos."

Het festivalterrein op zaterdag is gratis toegankelijk. ,,Je betaalt alleen voor je eten en drinken en als je even wilt uitrusten in de hottubs of sauna's. Maar je mag van ons ook je eigen picknickmandje meenemen, geen probleem", zegt Weij

Hij vervolgt: ,,En voor de echte kookliefhebbers zijn er op de vrijdagavond voor het festival ook nog leuke wilde kookworkshops in het centrum van Ede te volgen. En met wandelaars en welnessliefhebbers sluiten we op zondag 22 oktober het festival sfeervol af."

Info: storrig.nl.