• Jacqueline Imminkhuizen

Concert Lavinia Meijer in Edesche Concertzaal

EDE Lavinia Meijer en de Edesche Concertzaal horen bij elkaar. Dit keer neemt de harpiste tabla-speler Heiko Dijker mee. Onder de noemer 'Lavinia goes India!' zorgen beide musici voor twee avonden uit. Met harp en Oosters slagwerk nemen Lavinia en Heiko het publiek op vrijdag 16 en 23 november mee op een exotische tocht, die voert langs klassiekers van Purcell en Philip Glass tot aan traditionele muziek uit India en highlights uit de soundtrack bij de film 'Lion'.

Heiko Dijker is een internationaal gevierde virtuoos op de Indiase tabla, een Oosters percussie-instrument. De Indiase krant 'The Hindu' schrijft over Heiko Dijker: ,,Heiko is een ambassadeur van Indiase klassieke muziek over de hele wereld." Lavinia leerde Heiko kennen via componist Jacob ter Veldhuis. Omdat Lavinia benieuwd was naar de Indiase muziek, pakte ze haar harp om samen met Heiko één en ander uit te proberen. Vervolgens ging Lavinia met hem een paar dagen cultuur snuiven in India, waar ze ook met Indiase musici samenspeelde. Na haar reis besloot Lavinia dat hieruit een nieuw concertprogramma moest voortvloeien. ,,In dit programma wil ik het publiek meenemen in mijn eigen ontdekkingsreis", vertelt Lavinia enthousiast. Zoals ze zelf de schoonheid van de Indiase klassieke muziek ervoer, zo wil ze het publiek invoeren in het genre.

Er staat niet alleen traditionele muziek op het programma, het repertoire is zeer divers. ,,Wij spelen ook muziek uit de Indiase film Lion en we schrijven beiden eigen composities", belooft de harpiste. ,,Het is een ander soort programma", omschrijft ze. ,,Ik denk dat de mensen een warme, fijne en verrijkende avond zullen beleven!"

Kaarten voor Lavinia Meijer en Heiko Dijker zijn te bestellen via: https://tickets.edescheconcertzaal.nl/Lavinia. Het concert begint om 20.00 uur. Kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis entree. Studenten betalen € 12,50.