• Carel Kraayenhof vier op vrijdag 20 april feest in de Edesche Concertzaal.

    Onbekend

Carel Kraayenhof viert feest in Concertzaal

EDE Carel Kraayenhof viert op vrijdag 20 april feest in de Edesche Concertzaal. Dit seizoen bestaat zijn ensemble dertig jaar. Met het programma '30!' neemt Carel Kraayenhof bezoekers mee door drie decennia muzikale hoogtepunten. In Nederland werd Carel bekend door ‘de traan van Máxima’. Maar in Argentinië en ver daarbuiten was hij al beroemd vanwege de tango.

Kraayenhof laat het publiek samen met zijn ensemble, waaronder pianist Juan Pablo Dobal, heel veel hoogstandjes horen uit zijn muzikale reizen door de wereld. „Voor mij is dit echt een jubileumprogramma, waarin we veel terugkijken.” Toch heeft Kraayenhof meer in petto dan alleen een reeks ‘gouwe ouwen’. „Ik wil met dit concert vooral de traditie van Astor Piazzolla voortzetten. Hij heeft de tango vernieuwd door er elementen uit de klassieke muziek en zelfs jazz aan toe te voegen. Ik trek die cirkel nog wijder met invloeden uit pop-, wereld- en filmmuziek.”

REIZEN Tussen de stukken door vertelt Carel over zijn reizen: van Broadway tot Havana en van Moskou tot Beijing. Over zijn ontmoetingen met Ennio Morricone, de Dalai Lama en Sting. En natuurlijk over zijn geliefde bandoneon. In Argentinië is dit instrument van zo’n grote waarde dat zelfs straatkinderen namaak-bandoneons maken van wijndozen. Kortom, het wordt een avond vol herkenning. Van ‘Gabriel’s Oboe’ van Morricone en ‘Fields of Gold’ van Sting naar Carels eigen muziek met Ierse, Cubaanse, Chinese en Argentijnse invloeden. En natuurlijk mag ‘Adios Nonino’ niet ontbreken.

KAARTEN Kaarten zijn te koop via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Edesche Concertzaal, Boekhandel Het Paard van Troje of Boekhandel Frits Hardeman. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree. Studenten betalen 12,50 euro.