• Historische Vereniging Oud-Bennekom
  • Historische Vereniging Oud-Bennekom

Burgemeester roemt 'Bennekom, Joods Toevluchtsoord'

BENNEKOM Burgemeester Cees van der Knaap nam dinsdagavond de tweede druk van het boek 'Bennekom, Joods Toevluchtsoord 1940-1944' in ontvangst.

Historische vereniging Oud-Bennekom presenteerde het boek voor een volle zaal in De Brink. Auteurs Ad Nooij en Kees Heitink vertelden over de nieuwe informatie in het boek. ,,Naar aanleiding van de eerste druk in 2012 kregen we veel reacties van lezers. Hieruit bleek uiteindelijk dat niet 131 maar 142 Nederlandse Joden in Bennekom ondergedoken zaten'', aldus Nooij. ,,Daarom kunnen vanaf nu mensen op de website van de vereniging reageren op dit nieuwe boek zodat we het actueel kunnen houden'', vertelt Heitink. 

Burgemeester Van der Knaap roemde het boek: ,,Het eerste deel was al prachtig en dit kan dus alleen maar beter zijn. Heel goed dat jullie al die tijd hieraan hebben gespendeerd. Mooi dat er nu een aanvulling is met meer informatie.'' Het is volgens de burgemeester waardevol te blijven praten over dit onderwerp. ,,Zo kregen onbekende gezichten een naam in dit boek. Herhalen is nodig om herhaling te voorkomen.''

De tweede druk is te koop bij boekhandels Bruna en Novita in Bennekom voor 19,95 euro. De netto opbrengst is bestemd voor het leggen van struikelstenen in Bennekom, gedenkstenen in de stoep waar Joden in de Tweede Wereldoorlog werden weggevoerd. Meer informatie: www.oudbennekom.nl.