• Veldhuis en Kemper treden op in Cultura.

    ESTERGEBUIS

Brochure Cultura valt op de mat

EDE Met trots presenteerde Gerry Poelert, directeur van Cultura vorige week de nieuwe Cultura-brochure aan de pers. Deze week valt de brochure huis-aan-huis op de mat in Ede. ,,Cultura is meer, Cultura is: Theater, Filmhuis, Bibliotheek, Cursussen, Galerie, Cultuureducatie, café en de plek voor evenementen en optredens van amateurgezelschappen. En dat willen we graag laten zien aan iedereen."

De nieuwe brochure die nu huis-aan huis verspreid wordt heeft ook iets nieuws, waarin Cultura echt voor loopt: een app waarmee je Cultura vast in huis haalt. Gerry Poelert: ,,In deze brochure hebben we AR-techniek toegepast, Augmented Reality. Een techniek die de brochure verrijkt met bewegende visuele informatie. Meteen al bij het bladeren door dit programma komen de foto's tot leven en beleef direct al een klein moment van inspiratie. We zijn er trots op dat we daarmee voorop lopen als één van de eerst theaters van Nederland. Maar het belangrijkste is wat het doet! Dat we zo de foto's in de brochure laten leven en de artiesten dichterbij brengen".

NIEUW PROGRAMMA Het komende theaterseizoen 2019-2020 biedt Theater Cultura honderd voorstellingen. Een gevarieerd aanbod van klassieke muziek, cabaret, kindervoorstellingen, toneel, dans en theaterconcerten. Trijn Romein, manager theater: ,,Het mooiste is wanneer je ondersteboven raakt van wat je ziet en hoort in ons theater, dat je in de lach schiet, stil wordt of juist strijdbaar."

Cultura biedt weer cabaretvoorstellingen met namen als Sara Kroos, Martijn Koning (oudejaarsconference), Sanne Wallis de Vries, Veldhuis en Kemper, Eva Crutzen. Yentl & De Boer, Javier Guzman, Erik van Muiswinkel, maar ook jong talent als Alex Ploeg, Spruijt & Opperman en Let's make comedy: een gloednieuw cabaretfestival van Gelderse Podia.

Maar ook mooie theaterconcerten van Ricky Koole & Frank Lammers, NITS, Daniel Lohues, Joris Linssen & Caramba, Angela Groothuizen, Steffen Morrison en Bruut! en tributes van The Doors en Joe Cocker en veel andere artiesten.

KLASSIEK Het klassieke programma is al eerder gepresenteerd: concerten met vooraf een inleiding en na afloop een afterconcert en een glaasje wijn. Wie zeker wil zijn van een plaatsje bij een van de voorstellingen van het seizoen, bestel dan een kaartje via www.cultura-ede.nl. Zie het volledige programma van het seizoen op www.cultura-ede.nl/theater. Het theaterprogramma is ook in een uitgebreidere uitgave te verkrijgen bij Cultura.

CURSUSSEN Ook het nieuwe cursusseizoen van Cultura staat volledig op de website van Cultura. De cursussen en workshops die Cultura aanbiedt starten weer in september, aanmelden is al mogelijk. Een cursisten over zijn ervaringen in Cultura: ,,Natuurlijk is het best spannend om jezelf te laten gaan in een rol en je emoties te laten zien, je stem te laten horen."

Meer informatie op www.cultura-ede.nl