• Het Van Baerle Trio speelt op 19 januari 2019 prachtige pianotrio's van Beethoven, Schubert en Keuris.

    Marnix Meulmeester

'Beste musici en ensembles naar Ede'

EDE De Edesche Concertzaal heeft de nieuwe seizoensprogrammering bekendgemaakt. Vanaf vrijdag 28 september klinkt weer de mooiste muziek, gespeeld door de beste musici en ensembles. ,,We kijken nu al uit naar de concerten met Maria Milstein, Liza Ferschtman, Lavinia Meijer, Ton Koopman, Trio Wanderer, Robert Holl en nog vele anderen", vertelt Jan-Willem van Ree van de Edesche Concertzaal.

In seizoen 2017-2018 is violiste Maria Milstein artist in residence van de Edesche Concertzaal. ,,In drie concerten maak je kennis met verschillende kanten van haar muzikale persoonlijkheid. Je hoort haar als bevlogen kamermusicus samen met altviolist Miguel da Silve en haar collega's van het Van Bearle Trio en het Busch Trio. Ook is Milstein te beluisteren met haar minstens zo getalenteerde zus, pianist Nathalia Milstein."

WERELDTOP ,,In de serie Wereldpianisten luister je naar pianisten uit de wereldtop. Op het programma staan absolute pianoklassiekers. Filippo Gorini opent de serie met Chopins 'Tweede Pianosonate', met onder meer de beroemde Treurmars. De Israëlisch-Palestijnse pianist Saleem Ashkar neemt je mee naar de schilderachtige wereld van Debussy's 'Préludes'."

Winnaar van het Liszt Concours 2017, Alexander Ullman, speelt de 'Sonata Appassionata', een van Beethovens bekendste pianosonates. Meesterpianist Louis Lortie besluit de serie Wereldpianisten met een persoonlijke keuze uit Liszts magistrale meesterwerk 'Années de pèlerinage'.

,,Of het nu gaat om vioolsonates, pianotrio's of het klarinetkwintet, de sublieme akoestiek van de Edesche Concertzaal is bij uitstek geschikt voor kamermuziek. Het Van Baerle Trio en de leden van het Koninklijk Concertgebouworkest komen daarom graag naar Ede. Voor virtuoos vuurwerk zorgen grote violisten zoals Liza Ferschtman en Maria Milstein."

BEETHOVEN Met Trio Wanderer en Trio Martinu komen er twee van 's werelds belangrijkste pianotrio's. Cellist Christian Poltéra en violiste Francesca Dego tot slot nemen met Beethovens adembenemende cello- en vioolsonates alvast een voorschot op het Beethoven-jaar 2020.

Natuurlijk mag harpiste Lavinia Meijer niet ontbreken. In de Edesche Concertzaal hoor je haar in een verrassende combinatie. Met gebruik van harp en Indiaas slagwerk nemen Lavinia Meijer en tablaspeler Heiko Dijker bezoekers mee op een exotische tocht, langs klassiekers van Purcell tot aan traditionele muziek uit India.

KAARTEN BESTELLEN Kaarten bestellen kan via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Edesche Concertzaal, Boekhandel Het Paard van Troje of Boekhandel Frits Hardeman. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff.

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree. Studenten betalen 12,50 euro.