• Geniet op vrijdag 16 en 23 november van Lavinia Meijer in de Edesche Concertzaal.

    Jacqueline Imminkhuizen

'Beleef diverse grootheden van dichtbij'

EDE ,,Geniet komend seizoen van drie heerlijk ontspannende concerten in de Edesche Concertzaal. Lavinia Meijer, Jan Vayne en de Katona Twins doen er alles aan om je een onvergetelijke avond uit te bezorgen. Beleef deze grootheden uit de klassieke en de populaire muziek van dichtbij." Aan het woord is Jan-Willem van Ree van de Edesche Concertzaal.

De Katona Twins, Lavinia Meijer en Jan Vayne: allemaal kijken ze ernaar uit om weer in de Edesche Concertzaal te spelen. Jan Vayne vertelt: ,,Je vindt in Nederland maar heel weinig locaties zoals de Edesche Concertzaal, helemaal met de Bösendorfer Imperial."

KERST MET JAN VAYNE Jan Vayne in de Edesche Concertzaal is inmiddels een traditie. Voor de zevende keer is Jan Vayne in de Edesche Concertzaal te beluisteren. ,,Een heerlijk uitje voor de hele familie tijdens de kerstvakantie. Beluister het wondermooie spel van Vayne. Vraag een nummer aan en hij speelt het op de bijzondere concertvleugel of het schitterende orgel. Geniet op vrijdag 21 december van een ontspannen, intieme avond uit vlak voor Kerst."

KATONA TWINS Het beroemde Hongaarse gitaarduo Katona Twins speelt in de Edesche Concertzaal op zaterdag 10 november een mix van klassiek en pop. Dat varieert van Scarlatti’s beroemde sonates tot hits als 'Eleanor Rigby' van The Beatles en Queens 'Bohemian Rhapsody'. ,,We willen graag laten horen dat sommige popsongs net zo geweldig in elkaar zitten als klassieke stukken", vertelt Zoltan Katona bevlogen. Van Ree: ,,Reken maar dat de Katona’s op de akoestische gitaar daar hun eigen touch aan geven. Ook staan bekende songs als 'Maria' en 'America' uit Leonard Bernsteins 'West Side Story' op het programma."

LAVINIA MEIJER Elk seizoen speelt Lavinia Meijer in de Edesche Concertzaal en altijd verrast ze het publiek met iets nieuws. Dit keer speelt Lavinia twee concerten samen met tablaspeler Heiko Dijker. ,,Met harp en Indiaas slagwerk nemen ze je op vrijdag 16 en 23 november mee op een exotische tocht, langs traditionele muziek uit India tot klassiekers van Purcell."

ONTDEKKINGSREIS Meijer vertelt erover: ,,Ik wil het publiek graag aan de hand nemen door mijn eigen ontdekkingsreis." Zoals Lavinia zelf langzaam de schoonheid van de Indiase muziek ontdekte, zo wil ze ook het publiek deze muziek laten ervaren. De muziek van het concert is erg divers, want behalve Indiase muziek staat er nog veel meer op het programma. ,,We spelen muziek uit de film 'Lion' en ook een aantal zelfgeschreven composities”, belooft de harpiste enthousiast. ,,Ik denk dat de mensen een warme, fijne en verrijkende avond zullen beleven.”

Kaarten bestellen voor de Katona Twins, Lavinia Meijer en Jan Vayne kan via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree.