• Het Streek
  • Het Streek
  • Het Streek

Atelierklas Het Streek presenteert werk in boekje

EDE Het was vrijdagmiddag 25 januari een gedenkwaardige dag voor het praktijkonderwijs van Het Streek aan de Zandlaan. Op die dag waren afgevaardigden van Rabobank Vallei en Rijn, PEK (Platform Edese Kunstenaars) en Cultura aanwezig voor de overhandiging van een boekje van de atelierklas.

Het boekje is eigenlijk een waaier met allemaal losse flyers, met daarin allerlei producten vervaardigd door leerlingen van de atelierklas. Die atelierklas op het praktijkonderwijs is een project dat mede met hulp van de genoemde instanties van de grond is gekomen en wordt ondersteund door Rabobank met een subsidie van 30.000 euro.

,,Het praktijkonderwijs wil leerlingen leiden naar arbeid en een volwaardige plek in onze maatschappij. Kunst en cultuur kunnen het groeiproces van de leerling positief beïnvloeden. De atelierklas is daarvoor een geschikt middel'', aldus Het Streek in een persbericht. ,,Door de atelierklas te volgen, werken leerlingen aan hun zelfvertrouwen en het uiten van emoties langs een 'andere' weg. De atelierklas maakt ze blij en rustig. De leerlingen volgen de atelierklas op woensdag- en vrijdagmiddag in Cultura.''

Twee leerlingen speelden een rol in deze bijeenkomst. Nilay mocht het boekje overhandigen aan de vertegenwoordigers van Rabobank en Kim mocht de rondleiding verzorgen. ,,Daarbij bleek ze een ware ambassadeur van de atelierklas. Enthousiast maakte ze aan de hand van werkstukken duidelijk hoe belangrijk voor haar het werken in deze kunstzinnige klas is. En het boekje laat daarnaast ook nog eens zien wat de leerlingen allemaal doen. Niet alleen maar tekenen en schilderen maar ook excursies en workshops met theater, dans, djembé, illustreren, 3-D tekenen, fotografie en keramiek.''

En er is ook al een vervolg gepland. In juni volgt er een expositie in het gebouw van Rabobank aan de Galvanistraat in Ede met producten van de atelierklas.