• ZVV Ede

ZVV Ede in extremis langs Sportclub Olympic

EDE In een zeer attractieve wedstrijd pakte ZVV Ede uiteindelijk in Arnhem de winst (4-5) tegen een sterk Sportclub Olympic.

,,Maar twee minuten voor tijd zou geen enkele supporter dit in de goed gevulde hal dit hebben geloofd", glunderde invaller-doelman Henry Snetselaar.

ZVV Ede neemt in de Topklasse de derde plaats in. Virtueel staat ZV Ede zelfs gedeeld eerste.

De stand is dat IFC Zwolle aan de leiding gaat met 19 punten. Excelsior'31 en ZVV Ede volgen met een wedstrijd minder gespeeld op drie punten.

,,Het was heel apart weer eens op dit hoge Topklasse niveau te keepen. Dat was al bijna vijftien jaar geleden", ging de routinier verder.

Deze noodgreep was nodig omdat zowel Robbin Koenders als Luciano van Ommeren, de vaste keepers geblesseerd zijn.

,,Het was leuk maar ik hoop echt dat het bij deze ene keer blijft", meende Snetselaar vastberaden.

Sportclub Olympic begon sterk aan het duel, met veel positiewisselingen kregen de ZVV Ede weinig vat op de ook zeer technisch vaardige aanvallers. Na zeven minuten kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong: 1-0.

Dani Tanalepy maakte in de tiende minuut gelijk (1-1) door een ingestudeerde intrap binnen te schieten. Een korte goede fase van ZVV Ede werd bekroond door een treffer van Achraf Benahmed :1-2}.

Lang konden de Edenaren niet genieten van de voorsprong want zwak verdedigen werd snel afgestraft (2-2). Een terechte gele kaart voor doelman Snetselaar die een tegenstander neerhaalde leverde Olympic zelfs de 3-2. De vrije trap werd gelijk binnengeschoten. Dit was tevens de ruststand.

Olympic bleef het betere van het spel houden, maar uit het niets was daar opnieuw Dani Tanalepy die de stand weer in evenwicht bracht (3-3).

Een weergaloze knal in de kruising bracht Olympic acht minuten voor tijd wederom op voorsprong. ZVV Ede begon aan een slotoffensief en twee minuten voor tijd was het Mitchell Snetselaar archieffoto met bal die de 4-4 scoorde.

De thuisploeg keek vol ongeloof na elkaar en ZVV Ede rook bloed. In de laatste minuut was het Achraf Benahmed die vanuit een moeilijke hoek fraai binnenschoot (4-5).

ZVV Ede behaalde in een zeer vermakelijke wedstrijd de winst. In de kleedkamer was bij iedereen wel het besef dat dit een gestolen overwinning was. Een gelijkspel was wellicht de verhouding geweest maar daar hadden de mannen van coach Paul Prins even geen boodschap aan.