WK Padel bij TV Keltenwoud

'Padelbond roemt locatie met drie outdoorbanen'

BENNEKOM De Nederlandse Padelbond (NPB) is door de Internationale Padel Federatie (FIP) aangewezen van 6 tot en met 8 juli een officiële WK-kwalificatie te organiseren.

Eip Janssen

,,Er is voor Keltenwoud gekozen vanwege de uitstekende locatie met drie outdoorbanen. Wij zijn trots gastheer te mogen zijn van deze internationale WK-kwalificatie", vertelt Wiljan Janssen, bestuurslid technische zaken TV Keltenwoud. Het wordt een invasie van nationaliteiten, talen en kleuren, op het tennis- en padelpark van Keltenwoud. In Bennekom strijken de nationale padelteams van Duitsland, Zwitserland, Senegal en Nederland neer om een ticket te bemachtigen voor de eind oktober te houden wereldkampioenschappen in Paraguay. De WK-kwalificatie begint vrijdagmiddag met de officiële openingsceremonie, inclusief ploegenpresentatie en vlaggenparade.

VERTROUWD Bondscoach van het Nederlandse herenteam is de Kampenaar Pjotr van Dalfsen. ,,Ik kom regelmatig op de mooie Bennekomse banen." De Kampenaar beseft dat niet iedereen padel begrijpt. ,,Het is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een padelbaan en is omringd door wanden. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met vier personen wordt gespeeld ook een sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis."

De bondscoach weet dat het Nederlandse herenteam niet als favoriet van start gaat. ,,Het niveau van de Nederlandse spelers is de afgelopen jaren snel gestegen. Ik schat de kansen op kwalificatie op meer dan vijftig procent. En misschien mag ook de beste nummer twee vanuit de zeven kwartfinales naar Paraguay. Toplanden als Spanje en Argentinië zijn nog buiten bereik. Spelen tegen deze sterke landen is belangrijk om aansluiting te krijgen bij de wereldtop."

TOP Van Dalfsen denkt in zijn rol succes te boeken. ,,Het is een teamsport en dus kan ik hierin meer dan bij individuele sporten betekenen. Het is belangrijk dat het Nederlands herenteam zich kwalificeert. De uiteindelijke doelstelling is om op niet al te lange termijn in de top tien van de wereld te komen. De volgende stap is dan minimaal een plek in de top acht te veroveren. Dan hoor je er echt bij", besluit bondscoach Pjotr van Dalfsen.

PROMOTIE Pr-functionaris Nico de Gouw vindt het toernooi een unieke gelegenheid om padel én de club op de kaart te zetten. ,,We willen laten zien waar padel voor staat: unieke racketsport met eigen cultuur en identiteit. De toegang is gratis op het tennis- en padelpark, Langschoterweg 9 in Bennekom (naast zwembad De Vrije Slag)."

Nederland speelt vrijdag (17.00) bij de mannen tegen Zwitserland en de vrouwen ontmoeten zaterdag vanaf 10.00 uur Duitsland." Meer info: www.keltenwoud.nl