Winst voor beide TweeVV-teams ondanks krappe bezetting

EDE De mannen van TweeVV wonnen in Nijkerk met 1-3 van NVC, de vrouwen speelden in Scherpenzeel tegen Set-Up '69 2. Ook zij wonnen met 1-3.

Met een zeer krappe selectie moesten de mannen van TweeVV het in Nijkerk opnemen tegen NVC dat onderaan staat. Gelukkig beschikten de Edenaren wel over hun sterkste buitenaanvallers, Jurjen Landman en John Bos, die een belangrijk aandeel hadden in de winst. Buitenaanvaller Senne Koetsier debuteerde op het midden vanwege de afwezigheid van Tristan Coppes (ziek) en Kees Schipstra (werk).

Toch werd het geen gemakkelijke overwinning voor TweeVV want de Nijkerkers hadden een sterke middenaanval. Die wisten de Edenaren steeds vaker te omzeilen door de servicedruk op te voeren. Nadat de eerste set, ondanks de mooie, snelle, midaanvallen van Casper Kooi, met 25-23 verloren ging, waren de overige sets een prooi voor TweeVV. Door met veel variatie te spelen - in opdracht van trainer/coach Jeroen Willems - raakte NVC het spoor bijster. De linkshandige spelverdeler van TweeVV, Martijn Drost, verraste de tegenstander enkele keren met zijn hard doorgeslagen ballen en Sander Lammertink zocht het vooral in geplaatste ballen.

Ook de trainer/coach Peter Spoelstra van de vrouwen moest het met een zeer krappe selectie doen door de afwezigheid van vijf spelers vanwege ziekte, blessures en vakantie terwijl Annika Groothuis gestopt is. Met maar één reservespeler moesten de vrouwen het klaren tegen een tegenstander die slechts één punt onder hen stond. Het werd hard werken voor TweeVV. Mooie momenten - goed geplaatste ballen in het achterveld, een sterke verdediging en enkele opslagseries - wisselden de vrouwen af met flinke dalen. Dalen waarin zij bijvoorbeeld in de derde set de tegenstander terug zagen komen van 15-23 naar 23-24 en zij pas bij het zesde setpoint de zege veilig stelden. Het moest uit de tenen komen maar TweeVV won deze wedstrijd knap met 1-3.

De volgende wedstrijden zijn pas weer op zaterdag 5 maart, thuis om 16.45 uur in 't Riet in Ede. De mannen treffen dan Ormi uit Epe, de vrouwen Renswouw 2.