• 5287945_eso35rondevanede04.jpg

    Theo Beumer

Wielerronde van Ede op vrijdag 28 juni

EDE De wielerronde van Ede haakt dit jaar in op het NK wielrennen wat op 26 juli, 29 en 30 juli in Ede gereden gaat worden. Overleg met de organisatie van het NK en de gemeente Ede leverde op dat de Ronde van Ede op vrijdagavond 28 juni gaat plaatsvinden.

Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de finishstraat van het NK op de Arnhemseweg met de finish op de top van de Paasberg nabij het Mausoleum. Het parkoers van de Ronde van Ede is verder hetzelfde als vorig jaar. Na de finish slaan de renners linksaf de Vossenakker in om daarna via Bergstraat, Oude Arnhemse weg, Vossenakker, Arthur van Schendellaan en Raadhuisstraat weer te beginnen aan de klim naar de finish op de Arnhemse weg.

Het programma zal van start gaan met een Dikke Banden Race voor jeugd van 7 t/m 12 jaar op de gewone fiets. Ook zij zullen finishen in dezelfde finishstraat waar de dagen erna de profs zullen strijden om het kampioenschap en de rood-wit-blauwe trui. Gratis inschrijven en meer informatie op www.rondevanede.nl. Inschrijven kan ook nog op de dag zelf bij de permanence. Onder alle deelnemers aan de Dikke Banden Race zal na afloop een racefiets worden verloot.

Het hoofdprogramma van de Ronde van Ede bestaat uit een vrouwen- en mannenwedstrijd waar veel kansrijke renners en rensters uit Ede en omstreken aan mee zullen doen.

Programma vrijdag 28 juni 2019:

17:00 Dikke Banden Race 7 t/m 12 jaar

18:15 Vrouwen elite/belofte/amateur/junior

20:00 Mannen sportklasse/basisleden