• De Latjetrapcompetitie wordt gesponsord door 100% Voetbal.

    Archief BDUmedia

Wie wordt er Latjetrap-kampioen?

EDE Een nieuwe competitie in de Edese voetbalwereld. Door een samenwerking tussen 100% Voetbal, Voetgolf Maurik en Ede Stad.nl gaat binnenkort de 100% Voetbal Latjetrapcompetitie van start. Een videoproject waarbij voetballers van eerste elftallen uit de gemeente Ede de strijd met elkaar aangaan om de eerste plaats in het eindklassement.

Om de week trekt de videoredactie van Ede Stad erop uit om langs één van de clubs te gaan. Daar is de taak aan de voetballer simpel. De deelnemer moet in vijf pogingen zo vaak mogelijk het aluminium raken van twee verschillende afstanden. Een redelijk simpel concept, maar kunnen de spelers de druk van de camera aan?

EENVOUDIG De spelregels zijn eenvoudig. Zo krijgt elke speler vijf mogelijkheden om de lat, paal of de kruising te raken. Van de afstanden 11 en 16 meter kan de speler er ook nog voor kiezen om simpelweg in het doel te schieten. Dit levert echter maar een half punt op, terwijl het raken van de paal het dubbele betekent.

Schiet de deelnemer op de lat, dan worden er twee punten toegekend. Het raken van de kruising tussen lat en paal levert drie punten op.

100% VOETBAL In 100% Voetbal en Footgolf Maurik heeft de latjetrapcompetitie twee mooie sponsors aan zich weten te binden. De sportzaak werkte vorig seizoen al mee aan het eerste seizoen van Latjetrap, toen bij de Veenendaalse Krant. Na een succesvol seizoen maakt eigenaar Reiné van Eldik dit jaar ook de stap naar Ede Stad. 100% Voetbal is sinds vorig jaar gevestigd aan het Maandereind 49 in Ede. De zaak is gespecialiseerd in voetbalschoenen, maar verkoopt daarnaast ook trainingspakken, t-shirts en lifestylekleding.

START De eerste aflevering van 100% Voetbal Latjetrap is komende vrijdag te zien op Ede Stad.nl. De ploegen uit de gemeente Ede nemen het om de vrijdag tegen elkaar op. Uiteindelijk komt de top van het klassement tegenover elkaar te staan in de allesbeslissende finale aan het einde van het voetbalseizoen 2018-2019.

Volg de strijd tot die tijd op EdeStad.nl, Facebook (@edestadsport) en Twitter (@edestad).

Label:

Latjetrap