• Eip Janssen

Wereldkampioen Jeffrey Herlings opent nieuw circuit MAC Harskamp

HARSKAMP MAC Harskamp viert zaterdag 17 september het 50-jarig jubileum, maar ook de ingebruikname van het nieuwe Motorsportpark Gelderland Midden. Met een programma dat om 11.30 uur start en rond de klok van 20.00 uur eindigt, timmert MAC Harskamp flink aan de weg.

Eip Janssen

 

SPETTEREND ,,Het wordt een spetterend feest op het gloednieuwe circuit. De motorclubs uit Harskamp en Arnhem hebben de handen ineengeslagen. Aan de noordkant van Arnhem wordt het een dag om nooit te vergeten", zegt Dik van Wikselaar. 

Van Wikselaar is de drijvende kracht achter dit circuit. Hoewel Van Wikselaar daar zelf niets van wil weten, is zijn vasthoudendheid uiteindelijk beloond. ,,Laat ik het zo zeggen. Ik ben trots op het eindresultaat. Maar je kunt dit nooit in je eentje bereiken. Daar is samenwerking, geduld en inzet voor nodig."

PRESENTATIE De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KMNV), diep onder de indruk van datgene dat de twee motorclubs presenteren, luistert de dag op met het presenteren van het team MX of Nations. Het team bestaat uit de volgende rijders: wereldkampioen Jeffrey Herlings (open klasse), Glenn Coldenhoff (MXGP) en Brian Bogers (MX2). Calvin Vlaanderen is de reserverijder. Zaterdag is de 'uitzwaaidag' met een teampresentatie op het nieuwe MX-circuit van Motorsportpark Gelderland Midden bij Arnhem.

 

Van Wikselaar hoopt dat velen het circuit - gelegen aan de Hooilaan (officiële benaming is Hooiweg, red.) op de Arnhemse Heide naast het zweefvliegcentrum Terlet nabij de A50 - weten te vinden. 

Meer op www.motorsportparkgelderlandmidden.nl