• Archief BDUmedia

Wellicht weer topvolleybal in Ede

EDE ,,Meerdere topvolleybal wedstrijden worden binnenkort in de Van der Knaaphal gespeeld. Uniek is daarbij dat zowel het mannen- als vrouwen Talent Team competitiewedstrijden zal spelen", opent Jeroen Willems.

Eip Janssen

Jeroen Willems is al jaren een promotor van topvolleybal. Hij was eerder als interim commercieel bestuurslid sterk betrokken bij de pogingen het inmiddels ter ziele gegane VVP in de lucht te houden.

BINDER ,,Vanuit die ervaring ben ik benaderd door sportservice Ede om de coördinatie als regisseur van dit project aan te pakken. De ultieme kans om in Ede in de topsporthal de Edenaren topvolleybal aan te bieden moet met twee handen worden gegrepen", gaat hij verder.

De Talent Teams doen in de eredivisie volleybal goed mee. De mannen bezetten met ingang van de winterstop in de eredivisie de derde plaats. De vrouwen staan achtste.

Bij het Doetinchemse Orion speelt onder andere de eerder bij VVP spelende Peter Oggink. ,,Ik heb al contact met hem gehad. Hij verheugt zich erop 20 januari weer in het Edese te spelen."

Het Talent Team speelt nu nog in Sporthal Valkenhuizen in Arnhem. Dat contract loopt eind januari 2019 af.

TOEKOMST ,,De volleybalbond Nevobo en het Talent Team zijn in gesprek en evalueren de huidige situatie. Wat zou het mooi zijn als zij op Papendal trainen en bij ons in de topsporthal de competitiewedstrijden gaan spelen. Het overleg daarover tussen de gemeenten Arnhem, Ede en de Nevobo moet nog plaatsvinden. Dus berichten dat alles al rond is dat het Talenten Team in Ede komt spelen zijn onjuist", vult Jeroen Willems aan.

Hij beschrijft de Van der Knaaphal als een topsportlocatie met alle faciliteiten van dien.

,,Ik heb wel een aantal ideeën hoe een en ander zich de komende decennia zou kunnen en wellicht moeten ontwikkelen. Er staat in Ede een prachtige topsporthal die topsport verdiend. En daar zullen andere Edese verenigingen van kunnen profiteren. Misschien moet je niet alleen naar clinics kijken maar veel verder. Ik heb begin januari een gesprek met de burgemeester en sportwethouder. Wellicht kan ik daarna een tipje van de sluier oplichten", besluit de zoals altijd enthousiaste Edese volleybal liefhebber.

PROGRAMMA Het programma van het Talent Team in de Van der Knaap topsporthal is:

Zondag 20 januari: TT Papendal Arnhem (Mannen) - Orion (Doetinchem) 14.00

Zondag 20 januari: TT Papendal Arnhem (Vrouwen) - Sliedrecht Sport 16.30

Zondag 27 januari: TT Papendal Arnhem (Vrouwen) - VC Sneek 14.00

Zaterdag 09 februari: TT Papendal Arnhem (Mannen) - Sliedrecht Sport 14.30

Zaterdag 09 februari: TT Papendal Arnhem (Vrouwen) - Regio Zwolle Volleybal 17.00