• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

VV Prins zet Zaanstad solide met 3-0 aan de kant

EDE VV Prins heeft er zaterdagavond in sporthal De Peppel geen gras over laten groeien. Het bezoekende Zaanstad werd gedecideerd met 3-0 verslagen.

Eip Janssen

Daarmee deden de Edenaren goede zaken. ,,Er wordt toegewerkt naar de play-outs waarin drie teams elkaar zowel uit als thuis ontmoeten. VV Prins, Zaanstad maar ook Zwolle en Inter Rijswijk komen daarvoor in aanmerking. Ik loop al 27-jaar mee in de hoogste regionen van het Nederlandse volleybal. En kan dus goed de kracht van mijn ploeg inschatten", aldus de Edese coach Ivo Martinovic.

MOOI Hij oogde tevreden na de 3-0 zege. ,,Dat klopt.  Er is geconcentreerd en naar vermogen gespeeld. De setstanden 25-19, 25-22 en 25-23 spiegelen het krachtsverschil goed af. Of mijn ploeg een dreun aan een mededegradatiekandidaat heeft uitgedeeld? Zo zou ik het niet willen noemen. Maar nadat eerder van Zwolle thuis werd gewonnen is deze zege meer dan welkom. Dat neem je toch mee naar de P/D wedstrijden. De thuiswedstrijden winnen is noodzakelijk om je te handhaven."

Bij VV Prins ontbraken de normaal als passer/loper fungerende spelers Joris Zwanenburg (geblesseerd) en Jeffrey van Wijk (ziek). Dat noopte tot enige aanpassingen. Zo kreeg de pas 17-jarige Tom Koops de taak als libero te spelen.

,,Ik wist van de week al dat ik mocht spelen. Daarom heb ik vanmiddag bij mijn eigen ploeg (HLB van Daal uit Den Dungen, EJ) niet gespeeld. Of ik dat jammer vond? Natuurlijk wilde ik graag bij HLB spelen. Maar de keuze voor VV Prins was een logische. Hier kreeg ik een kans die je met beide handen moet aangrijpen", meende de jeugdige libero.

Hij speelde de gehele wedstrijd een prima partij.

,,Dit was mijn debuut in een hele wedstrijd. Het ging wel lekker. Natuurlijk zijn punten voor verbetering vatbaar", meende Koops bescheiden.

,,Ik denk dat Tom (Koops, EJ) een hele grote kan worden. Hij is leergierig en talentvol. Ik had dan ook geen enkele moeite hem op te stellen", vulde coach Martinovic aan. Hij gaf ook het andere jeugdige talent Hugo Schaap nog enige speeltijd.

GOEDE START VV Prins, dat voor een redelijk gevulde sporthal De Peppel tegenstander Zaanstad in de eerste set nauwelijks kansen gaf.

,,Het spel was goed verzorgd. De aanvallen liepen en verdedigend werd veel geretourneerd", meenden Martinovic en Koops.

De coach en het jeugdige talent zagen de ploeg via 21-13 na een gedegen 25-19 zege spelen. Grote invloed op het spel had spelverdeler Jesse Kling die de gasten enkele keren verraste met een achterwaartse bal.

De tweede set leek een prooi te worden voor Zaanstad dat een 14-17 voorsprong nam.

,,Bij ons ging het spelpeil omhoog en bij 16-17 vluchtte Zaanstad in een time-out. Onze aanvoerder Peter Ogink nam het voortouw en via 23-20 2n 25-22 werd een 2-0 voorsprong genomen", glunderde Tom Koops.

EREDIVISIE VOLLEYBAL MOET In de derde en achteraf laatste set wist VV Prins door te drukken. Bij een 12-15 achterstand volgde een Edese time-out.

,,Je hoeft echt niet zoveel te zeggen. Maar het hielp wel. Bij een 21-18 stand had ik een goed gevoel. Bij 24-23 nam ik nog een time-out om even rust te brengen. De 25-23 betekende een mooie 3-0 zege. Wij doen er alles aan dat de nieuwe 'Kees van der Knaap Topsporthal' volgend seizoen een eredivisie volleybalploeg te zien krijgt", besloot Ivo Martinovic zelfverzekerd.