• Archieffoto.

    Theo Beumer

Volle buit voor vrouwen Polar Bears

EDE De start van het eredivisieseizoen waterpolo kende voor de vrouwenploeg van Polar Bears de gewenste uitkomst. In eigen bad werd Het Ravijn verslagen, na een vroege 0-3 achterstand. In de derde periode kwamen de berinnen voor het eerst langszij, vooral dankzij drie doelpunten van jongeling Simone van de Kraats.

Naderhand besliste Polar Bears de wedstrijd na twee treffers van Brigit Mulder en een 9-6 tussenstand. De wedstrijd eindigde op 10-8. Na afloop was coach Evangelos Doudesis complimenteus: ,,We begonnen niet scherp, lagen niet geconcentreerd in het water en dan sta je snel achter. Maar toch, het compliment is dat we altijd kalm blijven en vertrouwen op de kansen die komen. We willen altijd winnen, ten koste van alles. Dat klinkt simpel maar is zo enorm belangrijk."

De eerstvolgende wedstrijd is pas weer op zondag 5 november, omdat de competitie dit jaar slechts zeven teams kent en daarmee twaalf wedstrijden. ,,We gaan veel op kracht en techniek trainen, en spelen nog twee oefenwedstrijden. Nu gaat de voorbereiding echt beginnen", besluit de Griekse oefenmeester.