• Sandra Verkerk

Verzorger Eric Baas overleden

BENNEKOM Eric Baas (61) is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Baas was bijna een kwart eeuw verzorger bij diverse Edese voetbalclubs. De laatste jaren bij Bennekom. Baas leed aan een ongeneeslijke ziekte, die in het voorjaar van 2017 ontdekt werd.

 

Eric Baas werkte bij Fortissimo (in totaal 10 jaar), Edesche Boys, Harskamp en Achterveld. In Bennekom zou hij aan zijn negende jaar beginnen. In het dagelijks leven was Baas verkoper binnendienst bij de BDU, de uitgever van Ede Stad. 

Vorig jaar kwam Baas nog in het nieuws toen hij in de oefenwedstrijd van zijn club Bennekom het leven redde van een speler van tegenstander DOVO. Lees hier het verhaal dat eind december 2016 in Ede Stad verscheen.

TWAN FOUNDATION Een grote strijd leverde Eric Baas ook voor het goede doel. Hij ondersteunde de Twan Foundation. Die stichting gaat de strijd aan met de zeldzame en levensbedreigende ziekte Ataxia Telangiectasia, een aandoening aan het zenuwstelsel en het afweersysteem. Baas´ kleinzoon Twan lijdt aan de ziekte en Eric zette zich onder meer voor hem in. Lees hier een artikel over de strijd van Baas, opgetekend door de Veenendaalse Krant in 2015.