• ?Martin Markering (links) dolf het onderspit tegen Teunis Bunt.

    Rinus van der Molen

Verrassende ranglijst nieuwe interne competitie BSV Bennekom

BENNEKOM Er is geen peil op te trekken welke kant het op gaat in de tweede interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom. Na de maandag gespeelde tweede ronde staat ineens Jaap van Donkelaar op kop. Rinus van der Molen staat tweede. Hij won voor het bekerteam en dan komt Noël Bovens, de eerste crack. Hij zegevierde twee keer.

In de eerste ronden van de nieuwe competitie wordt alles qua ranglijst door elkaar gehutseld. Zo prijkt Harry Verhoef op plek vier met één remise en de winstpartij voor het bekerteam. Opvallend genoeg bivakkeert Teunis Bunt echter met 2 uit 2 op de vijfde plaats en moet titelverdediger Hotze Tette Hofstra genoegen nemen met de negende plek. Hij heeft 1,5 uit 2. Een ander voorbeeld: winterkampioen Martijn Pauw staat 21e. Hij kwam nog niet in actie

PRESENT Toch gaat het allemaal goed komen. De sterken komen vanzelf boven drijven. In deze ronde geen verrassing. Martin Maasse was weer eens present en moest het hoofd buigen voor Benno van der Veen. Martin Markering had ook een slechte avond, want hij werd geklopt door rivaal Teunis Bunt. Dat Bovens van Hans Gillet won is normaal, evenals de zege van Martijn Bakker op routinier Jan Wouters.

Uitslagen BSV Interne Competitie 2018-2019, zomer. ronde 2, 4-02-2019:

Martin Maasse-Benno van der Veen 0-1

Teunis Bunt-Martin Markering 1-0

Hans Gillet- Noël Bovens 0-1

Hans van de Weteringh-Rene Bakker ½-½

Sake van der Schaaf- Hotze Tette Hofstra 0-1

Martijn Bakker- Jan Wouters 1-0

Jelle van den Berg- Teun Alting 0-1

Gerhard Bakker- Sjoerd de Rave 1-0

Chris van Oosterwijk- extern 0-1

Jaap van Donkelaar- extern 1-0

Rinus van der Molen-extern 1-0

Albert Smit-extern ½-½

Dick Brehen-extern 0-1

Harry Verhoef-extern 1-0

Gary Dinsbach-extern 0-1

Joop de Bruin-extern ½-½

Bron: BSV Bennekom