• Theo Beumer

Verdiende overwinning Blauw Geel '55

EDE Blauw Geel '55 boekte in Voorthuizen bij VVOP een mooie 1-2 zege.

,,Verdiend voor een collectief hardwerkend en goed spelend Blauw Geel'55", reageerde trainer David Wagensveld kort na afloop.

 Hij zag zijn ploeg goed starten maar de thuisclub bij de eerste de beste mogelijkheid een 1-0 voorsprong nemen via Thomas Broedelet.

,,Er werd even te veel ruimte weggegeven en daar maakte de VVOP-speler goed gebruik van. Het was tegen de verhouding maar daar wordt niet naar gevraagd."

Blauw Geel '55 kwam een kwartiertje later op 1-1.

,,Simon Kooiman bediende Kamal Bendadi die de VVOP-doelman volstrekt kansloos liet", glimlachte de trainer.

In de tweede helft bleef Blauw Geel '55 de wat betere ploeg. Na ruim een uur spelen werd dat beloond. Het was de mee opgekomen verdediger Marcel van Bruksvoort (archieffoto) die de 1-2 scoorde.

,,Marcel (Van Bruksvoort, red) scoorde uit een halve omhaal. Ik denk dat hij de bal volkomen verkeerd raakte", grapte Wagensveld.

BEWUST Van Bruksvoort liet later in een reactie weten dat het een 'bewussie' was.

,,Ik kon ook niks anders doen", aldus de man die Blauw Geel '55 uiteindelijk de winst schonk. 

In het laatste kwartier ging de thuisclub uiteraard alles of niets spelen.

,,Het werd nog even lastig zeker omdat Arvin van Beek de kans op de 1-3 liet liggen. Dat was de genadeklap geweest", besloot de Blauw Geel '55 trainer.

Blauw Geel '55 heeft nu weer aansluiting bij de middenmoot. De Edese tweedeklasser bezet de elfde plaats met vier punten uit vier wedstrijden. De gestaakte wedstrijd Blauw Geel '55 – FC Horst (1-0) is nog niet verwerkt.

Zaterdag ontvangt Blauw Geel '55 op eigen veld het sterke AVW '66 dat de tweede plaats bezet met tien punten uit vijf ontmoetingen.