• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: ZVV heeft titelkansen in eigen hand

EDE ZVV Ede heeft de titelkansen in eigen hand. Dat is het gevolg van de 5-3 winst op koploper Indoor Football Club Zwolle.

Wim van Kessel 

In een zo goed als volle Reehorst was er in het eerste bedrijf weinig krachtsverschil tussen de twee zaalvoetbalteams. Toch waren het de bezoekers die halverwege met 2-3 voor stonden. ,,Wij waren niet goed genoeg'', vond Mitchel Snetselaar. ,,We kwamen de afspraken niet na. Het ene blok was niet agressief genoeg en zette te weinig druk. Het andere blok moest zich verder laten inzakken. Nu werd te veel ruimte weg gegeven.''

Twee van de drie tegendoelpunten waren ook weggevertjes. Khalid Aoulich veroorzaakte onnodig een strafschop. Caleb Rahajaän profiteerde. Bij een 2-1 (doelpunt Joost van Dam) voorsprong, maakte Achraf Benahmed bijna op de achterlijn van de opponent een behoorlijke overtreding. De ploeg uit Zwolle maakte gebruik van het mannetje meer. Waar ZVV tevergeefs nog reclameerde om een strafschop, maakten de gasten op slag van rust de 2-3.

De 3-3 in de tweede helft van Aoulich betekende de ommekeer. ZVV nam het heft in handen. ,,We voelden de steun van het publiek.'' Dat resulteerde in de 4-3. Jeffrey de Nooijer protesteerde dusdanig dat hij eerst geel en daarna rood kreeg. ,,Volgens hem hadden zij een uittrap moeten hebben. Dom om door te praten. Wij hadden de scheidsrechter (Ramzi Benali) in de eerste helft niet mee. Maar wij hielden wel onze mond'', aldus Snetselaar.

VELDSPELER Met een man meer werd het 5-3. De bezoekers wilden met een vijfde veldspeler alles of niets gaan spelen. Echter conform de regels moet de vijfde veldspeler een afwijkend shirt met nummer hebben. En dat had Zwolle niet. ,,Amateuristisch'', vond Snetselaar.

De aanvoerder is nu met ZVV dicht bij de titel. De drie resterende wedstrijden zijn allemaal tegen clubs uit het rechterrijtje. ,,We hebben een mooie stap gemaakt, maar zijn er nog niet. Zeker Almelo, die we in de laatste wedstrijd krijgen, heeft een goede ploeg. En tegen WSV 2 hebben wij uit gelijk gespeeld. Sparta Nijkerk is de derde tegenstander. Je mag het eigenlijk niet meer uit handen geven.''

Het zou voor de derde achtereenvolgende keer zijn, dat ZVV een niveau hoger gaat spelen. ,,Maar wel de eerste titel. Dat is altijd leuker dan gewoon promoveren. En dan zouden we in de eerste divisie uitkomen. Het een na hoogste niveau van Nederland. Dan zullen we best wel eens op onze bek gaan'' denkt de 20-jarige student sport, gezondheid en management.

ZAALVOETBALVIRUS ,,Leuk is dat ik dan op hetzelfde niveau ga spelen waar mij vader Bas en oom Henry hebben gespeeld. En daar zelfs kampioen zijn geworden. Zij zijn ook nauw bij ZVV betrokken. Het klopt dat ik van hen het zaalvoetbalvirus heb. Ik vind het leuker dan op het veld. In de zaal komt het meer op voetbal aan. Minder lange ballen. Ik ben ook halverwege vorige seizoen bij Bennekom 2 gestopt. Nu concentreer ik mij alleen op het zaalvoetbal.''

En dat met succes. ,,We moeten nog niet te vroegen juichen. Maar als we nu nog punten verspelen, is de winst van avond voor niets geweest'', besluit Mitchel Snetselaar.