• Leon Verbakel

Van Gent Finaleweken: ZVV Ede zet mooie stap in P/D-zaalvoetbalcompetitie

EDE De eerste klap is een daalder waard. Dat moet ZVV Ede hebben gedacht bij het bezoek aan ZVV Wijchen.

De thuisclub werd op een 5-3 nederlaag getrakteerd. Dat maakt de uitgangspositie van ZVV Ede om de volgende nacompetitieronde te halen mooier.

Komende vrijdag om 20.45 uur vindt in sporthal De Reehorst de return plaats.

Het was uitblinker Mart de Jong die ZVV Ede de weg wees. Met en fitte en complete selectie werd ZVV Wijchen bestookt.ZVV Ede kwam op een 0-1 voorsprong.

,,Het was een uitgooi van doelman Robbin Koenders over de verdediging heen. Mart de Jong nam bal aan, controleerde heel knap en schoot de bal tussen benen van de keeper door", glunderde technisch manager Henri Snetselaar.

Nadat de thuisclub uit een vrije trap op 1-1 kwam was het weer Mart de Jong die de 1-2 scoorde. ,,Een mooie combinatie tussen Achraf Benamed en Aziz Ballouk werd door hem benut", had de technisch manager opgeschreven.

Met een schot in de kruising (2-2) werd gerust. ,, Achraf Benamed toucheerde nog de lat. In de tweede helft kwam ZVV Ede met 3-2 achter.  Er werd niet goed ingegrepen in de verdediging", analyseerde Snetselaar.

Maar daarna was de beer los. Beide ploegen enige keren in ondertal speelden aanvallend. Het was Aziz Ballouk die de 3-3 liet aantekenen.

,,Daarna de 'De Jong 'periode. Hij scoorde uit een moeilijke hoek de 3-4. Mart (De Jong, EJ) bekroonde daarna een goede wedstrijd met zijn vierde doelpunt van de avond. Een stift die tergend langzaam in doel ging. Met twee mooie reddingen van doelman Robbin Koenders werd een 5-3 zege uit het vuur gesleept. Een goede uitgangspositie voor de ploeg van coach Paul Prins. Maar we zijn er nog niet", eindigde Snetselaar realistisch.

Mocht ZVV Ede deze ronde doorkomen wacht de winnaar van de strijd tussen WRZV Zwolle en FC Almelo. De eerste wedstrijd eindigde in een 4-2 zege voor de Zwollenaren.