• import

Van Gent Finaleweken: ZVV Ede werkt aan gezond eerste divisie zaalvoetbal

EDE De promotie van ZVV Ede, na de winst bij Almelo (2-6) leverde niet alleen veel vreugde op. Maar ook de vraag of ZVV Ede qua organisatie klaar is om binnen twee jaar naar het een na hoogste niveau te promoveren.

Eip Janssen

,,Het vraagt het nodige van onze club. Maar laat een ding duidelijk zijn wij springen niet verder dan onze polsstok lang is. Met andere woorden spelen op eerste divisie niveau in de topsporthal zal met een verantwoord beleid worden aangepakt", zeggen de bestuursleden Leon Verbakel en Henry Snetselaar.

In de eerste divisie spelen betekent zuivere speeltijd. Vergt langere reizen en waarschijnlijk een grotere selectie. ,,Om een voorbeeld te geven. Het betekent dat we voor een wedstrijd in de eerste divisie de zaal voor twee uur moeten huren. Er moet gelegenheid worden gegeven voor een goede warming-up en bij zuivere speeltijd weet je nooit hoe lang het spelletje duurt. Ook komt er een official meer dan nu het geval is. De wedstrijden worden door twee scheidsrechters geleid. En iemand die tijdwaarnemer etc. is", geeft preses Leon Verbakel aan.

OP PAD Henry Snetselaar (archieffoto zittend links) heeft andere zorgen.

,,Ik moet een eerste divisie waardige selectie op de been brengen met een beperkt budget. Maar de club kiest ervoor liever een smallere selectie dan onverantwoorde risico's. En daar ben ik het volledig mee eens. De twee achtereenvolgende promoties zijn ons overkomen. Het gaat sneller dan gedacht. Maar als het zover is moet je het beste ervan maken. Ik heb met een aantal spelers contacten. Ik hoop dat zij beseffen dat je bij ZVV Ede je kunt ontwikkelen op zaalvoetbalgebied. Investeren in jezelf noem ik dat."

Spelen in de nieuwe topsporthal wordt een avontuur.

BUSINESSCLUB ,,Toch denk ik dat we niet veel duurder uit zijn dan nu. Daarnaast is Sportservice Ede heel actief om het spelen daar aantrekkelijk te maken. Zij denken echt met ons mee. Met VVP (Vallei Volleybal Prins, red.) waren er plannen voor een businessclub opzetten. Daarin nemen wij nu het voortouw. Ik geloof er echt in dat er voor de sportverenigingen maar ook bedrijven een 'win-win' situatie kan ontstaan", meent Verbakel.

,,Ook hebben we begrepen dat de horeca in de Topsporthal is geregeld. Er is door Sportservice Ede en horeca-ondernemer Mark van Ovost (Elst) een 5-jarig contract afgesloten. We gaan met hem overleggen of ZVV Ede hierin een rol kan spelen. Wellicht kunnen wij met vrijwilligers de ondernemer helpen. En kan Ovost ons ondersteunen", aldus het duo.

Dat wel benadrukt dat het belangrijkste doel het sportieve gedeelte in de zaal blijft.

,,Nu ZVV Ede zo snel is gegroeid, willen we dat ook waarmaken. Niet het 'lachertje 'van de eerste divisie worden maar laten zien dat topsport in Ede met een gezond beleid zeker mogelijk is", besluiten Leon Verbakel en Henry Snetselaar.