• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: ZVV Ede moet het zelf doen

EDE ZVV Ede moet vrijdagavond in Almelo op eigen kracht kampioen in de topklasse worden.

Vrijdagavond won ZVV Ede met 4-2 van WSV 2. De Edese zaalvoetballers namen de leiding in de topklasse met 43 punten uit 19 wedstrijden.

Maandagavond werd de wedstrijd tussen de nummers twee en drie in de topklasse gespeeld. IFC Zwolle wist in een spectaculaire wedstrijd met 4-6 bij ZVV Twente te winnen.

De stand in de topklasse is nu: 1. IFC Zwolle 20-44 en 2. ZVV Ede 19-43. De overige ploegen zijn uitgeschakeld.

Vrijdagavond gaat ZVV Ede op bezoek bij Almelo Futsal Combinatie. ,,De opdracht is simpel. Proberen te winnen dan is alle onzekerheid weg. Kan er feest worden gevierd", liet teammanager Patrick Plantagie zojuist weten.

Bij een gelijkspel ligt de situatie vooralsnog wat gecompliceerder. In het handboek KNVB zaalvoetbal spreken de reglementen elkaar tegen. Men zou kunnen lezen dat het doelsaldo de doorslag geeft. Maar elders staat dat bij gelijk eindigen in de A-categorie een beslissingswedstrijd volgt. Het doelsaldo van ZVV Ede is wel beter dan dat van IFC Zwolle.

Inmiddels heeft de KNVB laten weten dat in tegenstelling tot het veldvoetbal het doelsaldo bij gelijk eindigen niet de doorslag geeft. Bij een gelijkspel van ZVV Ede volgt een beslissingswedstrijd tegen IFC Zwolle op neutraal terrein.

Patrick Plantagie woonde namens ZVV Ede de wedstrijd bij en liet het thuisfront mee genieten.

,,Voor de ploeg hoopte ik op een gelijkspel. Persoonlijk vind ik het wel mooi dat het in de zaal in een duel met Almelo beslist wordt. Wie had gedacht dat ZVV Ede, na een jaar topklasse zaalvoetbal, dit mag mee maken", besloot Plantagie.

Ook bestuurslid technische zaken Henry Snetselaar had het duel via de sociale media gevolgd. ,,Moeten het zelf afmaken. De ploeg is vrijdagavond compleet. We gaan met een bus, en vertrekken op tijd. Vijftig meter verder is Heracles - AZ. Dat is een topper in de schaduw van onze topper", grapte hij vrijdagavond al.

De wedstrijd is vrijdagavond te volgen via Twitter @FinalewekenEde