• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Willeke Pater stopt bij DTS Ede

EDE De vrouwen van DTS Ede spelen zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Eindhoven. Dat betekent direct ook het afscheid van Larissa Libosan, Willeke Pater en verzorger Frans van Ernst.

Libosan en Pater hangen hun voetbalschoenen in de wilgen. Zeker het stoppen van Willeke Pater is een aderlating. De spits is met 24 doelpunten topscorer van de topklasse. ,,Bij mij en de groep was dit al aan het begin van dit seizoen bekend. Zij is zelf met een traject bezig en al die verplichtingen kosten haar nu te veel energie in combinatie met haar werk.  Mocht zij spijt krijgen of het gaan missen, dan weet zij ons te vinden. Willeke gaat ook nergens anders spelen'', laat trainer Linda Helbling weten.

,,Uiteraard voor ons erg jammer, vooral met haar snelheid en scorend vermogen een gemis, maar ook als persoon. Buiten het feit dat Willeke veel gescoord heeft, hebben wij natuurlijk nog meer meiden die kunnen scoren. Wij staan nu op 67, dus ruim 40 doelpunten komen ook van andere meiden af. Ik ben bezig met twee meiden en dat zijn wel wat andere speelsters dan Willeke, maar goed een uitdaging om dan een iets ander spel te spelen.''

De ploeg van Helbling werd twee weken geleden kampioen van de topklasse. De uitdaging nu is nog met een puntenrecord (nu 59) het seizoen af te sluiten. Van de 21 wedstrijden werden er negentien gewonnen en twee gelijk gespeeld.