• Lia van den Eertwegh

Van Gent Finaleweken: Vrouwen TweeVV promoveren

EDE De vrouwen van TweeVV hebben hun kans met beide handen gepakt, ze wonnen in Apeldoorn de promotiewedstrijd tegen het Nijmeegse Pegasus 4 met 3-1. Een prachtige cadeau voor scheidend trainer/coach Peter Spoelstra.

Komend seizoen mogen de vrouwen van TweeVV uitkomen in de promotieklasse. Dit dwongen zij af door met duidelijke cijfers te winnen van Pegasus in dit promotieduel. Trainer/coach Peter Spoelstra: ,,Ons doel is bereikt, promoveren, maar liever nog waren we kampioen geworden. Dat lukte net niet omdat we bij de start van het seizoen vier punten teveel hebben laten liggen. Deze wedstrijd hebben we overtuigend gewonnen want we waren erop gebrand te winnen en daardoor waren we vanaf de start alert."

MOOI AFSCHEID TweeVV stond met een ruime selectie aan de start. Als reserves gingen mee Mila Mekking en libero Andrea van Putten. Daarnaast vierde het team de terugkeer van Floor Kamps van haar zwangerschap. In de eerste en vierde set speelden de vrouwen zo sterk, serverend en aanvallend, dat ze de tegenstander overrompelden.

Het Edese publiek zag een leuke, aantrekkelijke wedstrijd met gevarieerd aanvalsspel. In de tweede en derde set ging het meer gelijk op en werden de punten verdeeld. Met deze 3-1-winst geven de vrouwen hun trainer een mooi afscheid.