• import

Van Gent Finaleweken: TOP prestatie DVO

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor zorgen voor een TOP prestatie. TOP/SolarCompleet werd met 31-30 verslagen. De domper op de vreugde volgde even later toen bleek dat concurrent KCC bij DOS met 28-31 had gewonnen.

Dat betekent dat de marge met de ploeg uit Capelle aan de IJssel twee punten blijft. Alleen als daar zaterdag met meer dan elf punten verschil wordt gewonnen, worden de play-downs nog ontlopen. ,,Ik had al zo'n voorgevoel'', bekende Jeroen van Brakel.

,,Los daarvan hebben wij een fantastische wedstrijd gespeeld. We hebben laten zien waarmee wij met ons groepje in staat zijn. Als wij collectief strijden, hoeven wij thuis voor niemand bang te zijn. Dus ook niet voor een topploeg als TOP.''

Het ging heel lang gelijk op. Waar in eerste instantie DVO de leiding had, nam TOP het bij 8-9 over. Met uitzondering van 10-13, was het verschil telkens een of twee punten. Halverwege was het 16-17. ,,Wij hoefden dit keer niet in de achtervolging. Namen wel de tijd voor de aanval. Dat betaalde zich uit. Verdedigend werd op individueel vlak nog wel wat foutjes gemaakt. Maar dat was beperkt.''

In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. De Bennekommers kwamen via Romy Teunissen op 29-28. Liepen uit naar 31-28. Ze kwamen nog terug tot 31-30 en hadden kans op de gelijkmaker. Gelukkig hielden wij de overwinning vast. Ik denk dat iedereen op het veld en ook op de bank van toegevoegde waarde is geweest. De meiden waren echt fantastisch. Daar ben ik trots op'', stelt Van Brakel.

,,Natuurlijk is het vervelend dat KCC ook de twee punten heeft gepakt. Zij hebben bij DVO met tien verschil gewonnen. Waarom wij niet daar met elf. Natuurlijk wordt het heel lastig. We gaan in ieder geval vol gas geven. Lukt het niet, dan gaan we vol vertrouwen de play-downs in'', besluit Jeroen van Brakel.

Doelpunten: Marijn van den Goorbergh en Fleur Hoek 7, Menno van der Neut 5, Koen van Roekel 4, Janine van Schie (op archief foto) en Chris van Haren 3 en Romy Teunissen 2.