• 1-0

  • 4-2

  • 3-0

  • 2-0

Van Gent Finaleweken: Sprookje ZVV Ede verlengd

EDE ZVV Ede debuteerde dit seizoen in de hoofdklasse zaalvoetbal KNVB District Oost. Na een flitsende start werd de eerste periode behaald. Uiteindelijk werd in de hoofdklasse achter IFC Donaci een keurige tweede plaats behaald.

Eip Janssen

In de nacompetitie eerste ronde wachtte ZVV Wijchen. Vorige week werd in Wijchen een 5-3 zege behaald. Maar garantie om een ronde verder te komen gaf dat niet. Vrijdagavond werd in eigen huis (Sporthal De Reehorst) ondubbelzinnig met de Wijchenaren afgerekend. Op de 4-2 winst was niets maar dan ook niets af te dingen. ZVV Ede was, zeker in de eerste helft dodelijk effectief.

,,Dat denk ik ook. In de eerste helft was elke kans raak. ZVV Wijchen had meer balbezit, maar gedurende de wedstrijd zag je de kopjes naar beneden gaan", meende interim-coach Henry Snetselaar.

Paul Prins, coach van ZVV Ede verbleef voor een korte vakantie in Amerika. ,,Maar de wedstrijden tegen FC Almelo zal hij weer coachen", ging Snetselaar verder.

GEDISCIPLINEERD ZVV Ede stond als een huis. Gedisciplineerd werden de Wijchensen gasten opgevangen. Daar waar mogelijk werd snel gecounterd.

,,Ik vond ZVV Wijchen vorige week zeker niet de mindere. De 5-3 overwinning was wat geflatteerd. Maar de thuiswedstrijd verliep zoals wij dat besproken hadden. Met Mart de Jong, zes doelpunten in twee wedstrijden, hadden we een echte 'man of the match'. Maar misschien doe ik daar het team wel mee tekort. Onder aanvoering van de excellente doelman Robbin Koenders werd uitgevoerd wat we bedacht hadden. De tweede helft was wat minder, maar dat de gasten een meevoetballende doelman inbrachten, had weinig invloed", meende de coach.

KANSEN Onder goede publieke belangstelling kreeg ZVV Ede al snel via Gudo van Dronkelaar een goede kans. Beiden ploegen tasten elkaar af, en waren in de aanvangsfase aan elkaar gewaagd. ZVV Wijchen kreeg eveneens kansen, maar zeker driemaal voorkwam Koenders een doelpunt. In de negende minuut was zijn collega tegen een goed uitgespeelde Edese aanval kansloos: 1-0.

,,Er werd een overtreding op mij gemaakt. De uitstekend fluitende scheidsrechter (P.A.M. Domhof uit Zieuwent, EJ) zag er voordeel in, en uiteindelijk wist ik te scoren. Zowel voor mij als de scheidsrechter een mooi moment", glunderde Mart de Jong.

De Edese zaalvoetballers gingen tactisch sterk door. Na kansen over en weer was het weer De Jong die op slag van rust de 2-0 scoorde.

,,Een mooi moment. De patronen werden goed uitgevoerd. Tactisch trainen komt er niet van. Maar met een aantal zeer balvaardige spelers lukte het de opdracht uit te voeren." De Jong die zijn schuttersmaatje Aziz Ballouk wegens ziekte zag afhaken, greep een hoofdrol.

,,In de tweede helft weet je dat Wijchen risico's gaat nemen. Daar was de ploeg goed op ingesteld", meenden Snetselaar en De Jong. 

Laatstgenoemde bood Achraf Benamed de kans op de 3-0. De 3-1, misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een stiftje van Wijchenaar Rico Timmermans, deerde Ede niet.

Nadat Wijchen op 3-2 kwam vond doelman Koenders het welletjes. Hij zag zijn mee spelende collega op de middenlijn staan. De uitgooi was perfect en Hicham Haout zette er zijn voet tegen: 4-2.

STOPPEN De na dit seizoen bij ZVV Ede stoppende Mart de Jong wil nog niet aan de finale denken.

,,Dat is veel te vroeg. Vrijdagavond wacht een loodzware wedstrijd tegen FC Almelo. Zij versloegen gisteravond (donderdag) poule genoot WRZV Zwolle met liefst 9-2. Nee, ik speel volgend seizoen geen zaalvoetbal meer. Bij GVVV (Tweede divisie, EJ) mag dat niet. Ik kies voorlopig dus om mijn kans voor de selectie bij de Veenendalers te gaan", besluit De Jong.

Naast de spelers in de zaalvoetbalarena zijn ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel, Henry Snetselaar, technische zaken en coach Paul Prins bepalende figuren.

Maar typerend voor de saamhorigheid binnen de club/selectie is dat geen van drieën zich daarvoor op de borst klopt. ,,Dat is juist onze kracht", laat de preses weten.

,,De selectie wordt met zorg samengesteld. Dat is het werk van velen. Ik ben in feite de afronder binnen het bestuur", vult Snetselaar aan.  

,,Natuurlijk gaat, zeker op dit moment alle aandacht uit naar de hoofdmacht. Een unieke kans de gemeente Ede verder op de zaalvoetbalkalender te zetten. Maar niet voor niets is onze missie: Wij vinden dat iedereen in de gemeente Ede moet kunnen zaalvoetballen op zijn/haar eigen niveau. Recreatief, competitief en maatschappelijk. En dat beleid is los van mogelijk promotie bepalend", besluit het bestuursduo.