• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: SDS'55 en Terschuurse Boys scoren niet

WEKEROM ,,Het was bitterkoud. Zeker voor een trainer die aan de lijn staat. De brilstand voelde aan als een teleurstelling", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

,,Maar hoopgevend en hartverwarmend was dat ik weer een ploeg heb gezien die kon strijden om elke meter. Dit was het SDS zoals elke tegenstander dat kent", ging Van der Hoop verder.

Zijn ploeg die de geblesseerde Jelle Ortse en Frank de Jong miste creëerde in de loop van de wedstrijd vier of vijf honderd procent kansen.

In de eerste helft was vooral Lennart Ploeg dicht bij de openingstreffer. ,,De gasten konden ook niets afdwingen", had Van der hoop gezien.

In de tweede helft kregen Lennart Ploeg en Jesse Kraak mooie kansen. ,,Jesse schrok van zijn  mogelijkheid die zich plotseling openbaarde. In een reflex schoot hij net naast."

In de slotfase werd vol de aanval gezocht door de thuisclub. Maar het was zoals wel vaker dit seizoen 'net niet'.

,,Natuurlijk is deze remise niet wat wij vooraf hoopten. Maar nogmaals de inzet, de werklust van een collectief stemt mij gerust. Dit SDS zal de komende wedstrijden nog van zich afbijten. De ranglijst positie met zes punten voorsprong op de voorlaatste ploeg, geeft geen onrust. Zaterdag naar koploper Unicum. Zij moeten en daar wil SDS zeker van profiteren", keek Marcel van der Hoop vast vooruit.