• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: SDS '55 zegeviert bij concurrent SP Teuge

WEKEROM ,,Een hele belangrijke zege bij het onder ons staande SP Teuge. De 2-3 zege werd behaald door een collectief strijdend SDS '55", jubelde de vertrekkende SDS '55 trainer Jan Fluit.

In de slotfase zorgde Michiel Jansen met een 'beauty' voor de 2-3 stand.

,,De ingevallen Henk Groenevelt zette koppend Jansen aan het werk. De aanvaller zorgde met een daverend schot voor de beslissing. Hoewel die extreem lang duurde. Scheidsrechter Jansen uit Apeldoorn trok bijna veertien minuten blessuretijd bij. Waar hij die vandaan haalde is me echt een raadsel", meende Fluit.

De Wekerommers kwamen na ruim een kwartier op een 0-1 voorsprong bij Teuge. ,,Een streep van Harold Vliem van zeker achttien meter. Daarvoor hadden we al wat kleine kansen laten liggen", had Fluit genoteerd.

Uit het niets kwam de thuisclub toch op 1-1 (Jeroen van den Hoek). ,,Tien minuten later zorgde Jort van den Hudding voor de niet onverdiende 1-2 ruststand", haalde Fluit opgelucht adem.

In de tweede helft probeerde Teuge het wel maar SDS '55 bleef de beter spelende ploeg. ,,Maar het was allemaal net niet. En dan geeft de scheidsrechter de thuisclub, ook tot haar eigen verrassing een strafschop. Op het harde veld stoot de bal op en er zou hands zijn gemaakt. Van den Hoek liet deze buitenkans niet liggen", analyseerde Fluit.

In de slotfase bleef SDS '55 ondanks de lange naspeeltijd overeind.

,,Ik denk dat wij veilig zijn. Het moet wel heel raar lopen Uit het trio SDS '55 (34),  EFC '58 (33) en SP Teuge (32) moet nog een ploeg PD wedstrijden gaan spelen. SDS ontvangt VSCO'61, terwijl Teuge op bezoek moet bij kampioenskandidaat DSV'61. EFC '58 ontvangt Stroe dat de derde periode kan halen. Het wordt nog een spannende middag maar ik ben er van overtuigd SDS'55 als derdeklasser te verlaten", besluit Jan Fluit.  

Michiel Jansen, archieffoto groen shirt, schoot SDS '55 naar de bijna veilige derdeklasse plaats