• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: SDS '55 moet zichzelf herpakken

WEKEROM SDS '55 leed in en tegen Elspeet een 3-0 nederlaag.

,,Je spreekt met een teleurgestelde trainer. Ik kende mijn ploeg in de eerste helft helemaal niet terug. We waren niet scherp in de duels. De beleving ontbrak volledig. We moeten met ons allen echt in de spiegel kijken, want dit mag niet meer gebeuren", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop teleurgesteld.

Hij zag zijn ploeg verdiend op een 2-0 (Mark Spijkerboer en Ryan Schouten) achterstand komen. ,,Eigenlijk in de eerste helft niet of nauwelijks een kans gehad."

In de tweede helft wisten de Wekerommers wat meer van zich af te bijten. ,,Er kwamen wat meer kansjes, maar het was te vaak net niet. Een bal van Rick Gerritsen op de lat, Frank de Jong en Jort van den Hudding die in kansrijke positie net naast schieten. Wil je tegengas geven moet er gescoord worden", meende de trainer.

De thuisclub begreep beter dat scoren goed is om de driepunten in eigen huis te houden. Het was weer Mark Spijkerboer die aan alle dromen van de Wekerommers een einde maakte: 3-0.

SDS '55 zakte naar de tiende plaats in de derde klasse met 18 punten uit zestien wedstrijden. ,,De onderste ploegen beginnen ook punten te halen. Deze week maar eens bij elkaar gaan zitten. Dan zaterdag tegen Terschuurse Boys knallen. Dat verdienen onze supporters zeker", besloot Marcel van der Hoop hoopvol.