• import

Van Gent Finaleweken: SDS '55 gaat laat ten onder

WEKEROM SDS '55 verloor op eigen veld met 0-1 van het Harderwijkse Zwart Wit '63.

,,Je mag er elk cliché op los laten. De gifbeker moet leeg. Het was weer net niet. Allemaal waar. Maar weer staan we na een behoorlijke wedstrijd met lege handen", blikte SDS '55 trainer Marcel van der Hoop teleurgesteld terug.

De trainer zag zijn ploeg de mooiste kansen missen.

,,In de eerste helft kregen Lennart Ploeg, Martien van den Berg, Arie de Jager en Rick Gerritsen goede mogelijkheden. Maar het vizier stond niet op scherp. Ook de gasten kregen wat kansjes. Maar een Wekeromse voorsprong had niet misstaan."

In de tweede helft was SDS '55 weer de bovenliggende ploeg.

,,Er werd hard gewerkt. Lennart Ploeg kreeg misschien wel de mooiste kans van de wedstrijd. Hij maakte een verkeerde keuze toen hij alleen op de Harderwijkse doelman afging. Te snel geschoten", sipte Van der Hoop.

Vijf minuten voor tijd ontplofte 'zwaard van Damocles'.

,,De bal werd op het middenveld verloren. De steekpass in het strafschopgebied werd matig verdedigd. Zij lieten onze doelman volstrekt kansloos. Omdat de onderste ploegen punten halen wordt het zwaar. Dit wordt weer zo'n week met voer voor psychologen. Maar eens gaan die ballen er wel in. Dat weet ik zeker", besluit Marcel van der Hoop.

SDS '55 neemt in de derde klasse, na de nederlaag tegen Zwart Wit'63 de tiende plaats in. Hulshorst en Elspeet, nacompetitieploegen tellen virtueel slechts twee punten achterstand.

Zaterdag gaat SDS'55 op bezoek bij Stroe, waarna Otterlo wordt bezocht.

*Archieffoto.