• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Romy Teunissen stopt bij DVO

BENNEKOM Romy Teunissen heeft dinsdagavond laten weten dat ze bezig is aan haar laatste seizoen bij DVO. Teunissen is nog altijd maar 24 jaar oud, maar was na het afscheid van Hester Heitink de laatst overgebleven speler van het team dat in 2010 debuteerde in de Korfbal League. Tijdens al die jaren op het hoogste niveau zag ze de volledige selectie aan haar voorbij trekken, maar bleef ze zelf een enorm stabiele factor, zowel binnen als buiten de lijnen.

Teunissen had al een jaar eerder willen stoppen. Maar omdat er het afgelopen jaar al veel mutaties waren, besloot de Bennekomse nog een jaar te door te gaan. Het moment om te stoppen lijkt voor de club nu ook beter uit te komen, want buiten haar afscheid zal de hoofdmacht geheel intact blijven, staat op de site van DVO. Bovendien staat de volgende generatie Bennekoms talent al nadrukkelijk op de deur te bonzen, dus over de opvolging van Romy Teunissen maakt Richard van Vloten zich geen zorgen. ,,Er lopen prima meiden in het tweede die nog veel progressie kunnen maken en we hebben Roos Scherrenburgal veelvuldig zien spelen in DVO 1", aldus de oefenmeester. Ook Romy Teunissen zelf ziet veel potentie in de huidige spelersgroep:,,Voor mijn gevoel is deze spelersgroep klaar om door te groeien en een stabiele middenmoter te worden in de League. Dat geeft mij een goed gevoel waardoor ik rustig afscheid kan nemen van de selectie."

Teunissen zal voortaan haar wedstrijden in het vijfde gaan spelen met een aantal van haar vroegere teamgenoten zoals Senna van den Bos, Hester Heitink en vriend Benjamin Verhoef. ,,Mijn werkgever heeft mij opnieuw een groter contract aangeboden, wat samen met veel korfballen niet gaat. Ik kies, nadat ongeveer mijn hele leven korfbal op nummer één heeft gestaan, nu voor mijn maatschappelijke carrière en meer vrijheid, ruimte en tijd voor andere dingen. Ik blijf zeker bij DVO actief en zal nog vaak zat op de club te vinden zijn."

bron: www.dvo-korfbal.nl