• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Polar Bears werkt aan enorme stunt

EDE De waterpolovrouwen van Polar Bears hebben vrijdagavond voor een flinke stunt gezorgd in Leiden. Regerend landskampioen en de koploper uit de reguliere competitie, ZVL, werd met 7-9 verslagen. Daardoor is Polar Bears een overwinning verwijderd van de finalestrijd om het landskampioenschap.

Lang ging het duel in Leiden gelijk op. Via 1-1 en 3-3, stond er aan het einde van de derde periode ineens een 5-6 voorsprong voor Polar Bears op het bord. In de laatste periode werd het nog even flink spannend, maar een falende afronding bij de thuisploeg en een effectieve Edese ploeg maakten dat Polar Bears de stunt volledig vormgaf.

THUISWEDSTRIJD Zaterdag (vandaag, red.) staat het tweede van maximaal drie duels tussen de ploegen op het programma. Polar Bears kan het karwei thuis in zwembad De Peppel afmaken. Het duel begint om 17.00 uur. Een verslag van die wedstrijd is zaterdagavond te lezen op EdeStad.nl, daarbij zit ook een videosamenvatting.

Een finaleplek voor Polar Bears zou een geweldige stunt zijn. ZVL eindige in de competitie liefst veertien punten boven nummer vier Polar Bears. Mocht ZVL in Ede winnen, dan volgt zondag om 16.00 uur in Leiden een beslissende wedstrijd.