• Gunnink Fotografie

Van Gent Finaleweken: Polar Bears verliest eerste duel (update2)

EDE Het is de waterpolovrouwen van Polar Bears vooralsnog niet gelukt om te stunten tegen ZVL-BAM. In het eerste duel van de halve finale om het landskampioenschap ging het lang gelijk op, maar in de laatste periode gaf de routine van de Leidenaren de doorslag: 14-8.

Polar Bears begon uitstekend aan het duel. Via Brigit Mulder (strafworp) en Iris Wolves kwam het al snel 0-2 voor, maar toch wist ZVL-BAM, die de reguliere competitie ongeslagen als eerste heeft afgesloten, tot 3-2 te komen. Die marge behield de ploeg lange tijd, totdat de berinnen in de derde periode tot een gelijke stand kwamen: 6-6.

Dat bleek de laatste plaagstoot. ZVL-BAM liep in de vierde periode uit tot 12-6. Via Mulder en Fleurien Bosveld kwam de Edese ploeg nog tot acht doelpunten, maar het eerste duel was al verloren. Uiteindelijk was de uitslag 14-8. Opnieuw keepte speelster Nina ten Broek, bij afwezigheid van de geblesseerde doelvrouw Michelle Boone.

Vanavond is de tweede finalewedstrijd in de Peppel. Winst voor Polar Bears betekent dat het zondagavond op mag voor een derde finalewedstrijd, dan opnieuw in Leiden. De wedstrijd start vanavond om 19.00 uur.

De doelpunten van Polar Bears kwamen op naam van Brigit Mulder en Iris Wolves (3), Marit Bergers en Fleurien Bosveld.