• Jeroen van der Veer
  • Mark Gunnink

Van Gent Finaleweken: Polar Bears strandt in halve finale

EDE Het is de Polar Bears zaterdagavond niet gelukt om de finale van de play-offs te bereiken. In de strijd om de landstitel ging het in twee duels onderuit tegen AZC Moscow en bleek de tegenstander in deze onderlinge duels letterlijk een maatje te groot. Waar het vrijdag 7-10 werd, dropen de Edenaren zaterdagavond met 10-5 af. ,,We kwamen er niet doorheen. Aanvallend bewogen we niet goed genoeg."

Jeroen van der Veer

Na een uitstekend seizoen wist Polar Bears een keurige tweede plaats te behalen en liet het al weken zien dat er een enorme groei in de selectie zit. Die lijn had het maar wat graag doorgetrokken en na de nederlaag van afgelopen vrijdag waren de Edenaren vastberaden om in Alphen aan den Rijn een derde wedstrijd eruit te slepen.

Al na dertig seconden kreeg Polar Bears een gevoelige tik te verwerken en sloeg AZC Moscow genadeloos toe. De eerste de beste poging verdween achter keeper Eelco Wagenaar, die zich na de achterstand liet zien. Opnieuw kon de thuisploeg op hem afkomen, maar met een katachtige redding wist hij grotere schade te voorkomen. ,,Die pakte ik inderdaad goed en ik dacht dat we er daarna weer er voor gingen", aldus de doelman.

Toch kon de sluitpost, die tevens het doel van Oranje verdedigt, niet voorkomen dat even later toch de 2-0 tegen de touwen lag. Niet lang daarna deed Kay Zittersteijn wel direct iets terug en leek de ploeg van Tom van Oost zich te herpakken. Alleen wat het ook probeerde, het kwam niet door de muur van AZC Moscow.

Met een 4-1 achterstand werd begonnen aan de tweede periode en halverwege de wedstrijd keek het tegen een 5-2 tussenstand aan. ,,Bij een stand van 4-2 kregen wij twee manmeer-situaties. Had je daar eentje van benut, dan had je die aansluiting gevonden en denk ik dat het een hele andere wedstrijd was geweest", analyseerde Wagenaar.

Na de onderbreking liep AZC Moscow uit naar 8-2, waarna Guus Wolswinkel met twee doelpunten liet zien uitstekend in vorm te zijn. Ook in het laatste deel was diezelfde Wolswinkel nog doeltreffend, maar door de 10-5 nederlaag bleef het beperkt tot een klein persoonlijk succesje. ,,Op de een of andere manier spelen zij stug en wij zijn niet machtig genoeg gebleken om er doorheen te komen", baalde aanvoerder Ruud van der Horst. ,,Je zag dit seizoen dat wij het niveau wel kunnen halen en dat wij er doorheen konden spelen, alleen nu helaas niet."

,,We hebben dit seizoen de progressie geboekt om dit jaar een finale te kúnnen spelen", sloot Wagenaar af. ,,Alleen deze twee wedstrijden laten dat niet zien en dat doet even pijn. Volgend jaar gaan we opnieuw proberen om kampioen te worden. We hebben een jonge ploeg, dus ik zie alleen maar reden om vooruit te kijken."