• Mark Gunnink

Van Gent Finaleweken: Polar Bears blijft in de race voor finaleplek

EDE Polar Bears heeft vanavond in Gouda de tweede wedstrijd tegen GZC Donk met 6-11 gewonnen. Door deze overwinning blijven de waterpolosters uit Ede in de race voor een plaats in de finale. Zondagavond is de derde en laatste wedstrijd in de halve finale.

Nadat Polar Bears een dag eerder in eigen huis na een strafworpenserie had verloren, moest het zaterdagavond in de tweede wedstrijd van een best of three tegen GZC Donk gebeuren. In een goedgevuld Groenhovenbad kwam Polar Bears al snel op voorsprong door een doelpunt van Marit Bergers. Echt in de problemen kwam het team van trainer Evangelos Doudesis niet, al moet gezegd worden dat GZC Donk een aantal keren dichtbij een score was. Als paal en lat niet in de weg stonden, was de uitstekend keepende Joanne Koenders wel een sta in de weg. Mede hierdoor werd de eerste periode afgesloten met een 1-2 voorsprong.

In de tweede periode was het opnieuw Marit Bergers die de score snel opende. Echt uitlopen op Donk kond Polar Bears niet, al was het verschil bij het rustsignaal 2-4 in het voordeel van de Edense vrouwen.

Daarna brak de meest spectaculaire periode van de avond aan, waarin weliswaar veel werd gescoord, maar Polar Bears de wedstrijd nog niet definitief wist te beslissen. Maar liefst zeven doelpunten vielen er in deze fase van de wedstrijd, waardoor de stand op 5-8 kwam.

Vervolgens speelde Polar Bears de wedstrijd professioneel en zonder problemen uit, waarbij met name de goal van Nienke Vermeer een speciale vermelding verdient. Haar schitterende doelpunt bracht de stand op 5-11. Dat GZC Donk in de slotseconden nog een keer wist te scoren mocht  de pret niet drukken. Na afloop toonde Anne Paardekooper zich tevreden over de wedstrijd:,,We kwamen eigenlijk geen enkele keer in de probelemen."

Morgen speelt Polar Bears de derde en beslissende wedstrijd tegen GZC Donk. Bij winst zijn de vrouwen uit Ede verzekerd van een plek in de finale om het kampioenschap. De beslissingswedstrijd wordt door Paardekooper vol vertrouwen tegemoet gezien:,,Op basis van ons spel van vanavond, maar ook gezien onze beginfase van gisteren, denk ik dat we het morgen af kunnen maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken."

GZC Donk - Polar Bears: 6-11 (1-2) (1-2) (3-4) (1-3). Doelpunten Polar Bears:Nina ter Broek (3) Marit Bergers (2), Nienke Vermeer (2), Iris Wolves (2), Cynthia Mulder, Luna de Vries.