• Foto via Richard van Vloten

Van Gent Finaleweken: Ook Marvyn Toonen stopt bij DVO/Accountor

BENNEKOM Naast het aankomende afscheid van Romy Teunissen, heeft ook Marvyn Toonen deze week aangegeven dat dit zijn laatste seizoen bij DVO/Accountor zal zijn. Daarmee vertrekt opnieuw een geroutineerde en zeer gewaardeerde kracht binnen de Bennekomse selectie. De 26-jarige rasoptimist zich op zijn maatschappelijke carrière richten.

Marvyn Toonen speelt inmiddels ruim 20 jaar korfbal. Hij begon bij het Leusdense Antilopen. Na Dalto koos Toonen voor een avontuur in Bennekom, waar hij in 2014-2015 zijn meest succesvolle seizoen beleefde. Niet alleen van hemzelf, maar ook van de club. Als basisspeler in een jong en dynamisch vak met Marijn van den Goorbergh, Fleur Hoek en Romy Teunissen (in het andere vak speelden doorgaans Jos Roseboom, Momo Stavenuiter, Fenna Zwang en Hester Heitink) werden in de laatste ronde de play-offs misgelopen.

Na een kort uitstapje bij het net gefuseerde KV Wageningen, was Marvyn Toonen (in wat nu de herfst van zijn carrière is gebleken) vooral dominant in de Reserve Korfbal League. Als aanvoerder van het Bennekomse tweede team had hij een cruciale rol bij de doorstroom van Bennekomse talenten.

Ook de bijdrage van Marvyn Toonen rondom de prestaties van het vlaggenschip na zijn terugkeer in Bennekom mag niet onderschat worden. Met zijn tomeloze inzet en enthousiasme hield hij ook in moeizame perioden het energieniveau hoog en was hij ook een perfecte invaller, mocht er wat schwung in een vak gebracht moeten worden.

Extra bijzonder is dat Marvyn altijd een op en top professional is geweest in deze belangrijke functie 'in de marge'. Huidig hoofdcoach Richard van Vloten bewondert deze instelling:,,Marvyn is een ideale teamspeler, belangrijk in zijn rol als verbinder en senior binnen de groep. Je kunt hem voor een boodschap sturen en hij levert."

Toonen, inmiddels verhuisd naar Wateringen, gaat zijn focus op zijn werk als docent lichamelijke opvoeding zetten. Voordat het echter zover is, heeft Marvyn Toonen zijn zinnen gezet op de kroon op zijn werk in Bennekom: een titel in de Reserve Korfbal League.

Bron: www.dvo-korfbal.nl