• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Niels Blotenburg had zich een ander afscheid bij Otterlo voorgesteld

OTTERLO Het zou een mooi afscheid zijn geweest voor Niels Blotenburg. In zijn laatste thuiswedstrijd het derdeklasserschap definitief veilig stellen. Winst tegen hekkensluiter Elspeet was achteraf voldoende geweest. Nu eindigde de ontmoeting in 0-0 en mist de aanvoerder vanwege zijn zevende gele kaart ook nog eens het slotduel bij Hoevelaken.

Wim van Kessel

Een kaart die net voor tijd werd getrokken. ,,Ik had het idee dat de scheidsrechter mij liep te zoeken. Maar het is mijn eigen schuld. Ik had mijn mond moeten houden'', toonde de Otterloër zelfkritiek.

Het had allemaal anders kunnen lopen als Otterlo zeker in de beginfase beter met haar kansen was om gegaan. De thuisploeg kende een goede start. Was direct een aantal keer dreigend. Evan Theunissen schoot net voorlangs. En Ivo Bakker kwam in goede scoringspositie.

,,Ivo is iets te lief. Hij kon de bal zo in de hoek schieten, maar probeerde Jeroen Janssen aan te spelen. Dat is toch de kwaal van ons dit seizoen: we verzuimen de trekker over te halen. Zijn voor het doel niet scherp genoeg'', oordeelde Blotenburg.

ROOD Gaandeweg werd het minder van Otterlo kant. Het liet zich ook wat provoceren door Elspeet. Janssen had geluk dat hij geen rood kreeg nadat hij natrapte. De bezoekers zagen een voorzet van Mark Spijkerboer op de paal komen.

Otterlo ging mee met het vechtvoetbal van Elspeet. Het speelde ook veelal de lange bal. ,,Elspeet zette ons vast. We moesten wel. Dat we een beter voetballend team zijn, konden we niet waarmaken. Je hoopt gewoon dat met die lange ballen de bal een keer goed valt.'' Janssen zag een schot nog net gestopt worden en Paul Speldenbrink kon bij een corner net niet profiteren, toen de bal uit de kluts voor zijn voeten viel. En Ivo Bakker werd in kansrijke positie ten onrechte terug gevlagd.

Elspeet had ook niet veel kansen. Maar wel de beste. Pogingen van Rick Mulder en Ryan Schouten gingen net naast het weer door Bas Pol verdedigde doel. Otterlo moest dus uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

AFSCHEID ,,Jammer. Ik had vandaag graag afscheid willen nemen met een feestje. Dit was mijn laatste wedstrijd. De beslissing om op mijn dertigste te stoppen, is een opstelsom van een aantal redenen. Ik voetbal zonder voorste kruisband. Eigenlijk al vanaf 2011 afgeschreven. Verder ben ik net een eigen bedrijf begonnen en heb drie kinderen. Mijn vrouw werkt op zaterdag. Ik moet dus elke keer oppas regelen. Alles bij elkaar is het een moeilijke beslissing. Maar het houdt een keer op.''

Otterlo staat nog net boven de gevarenzone. De voorsprong op Barneveld is een punt, en op Stroe drie punten. SDS staat met een punt meer net boven Otterlo. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij Hoevelaken, wat nog meedoet om een periode. ,,Heel zuur dat ik er niet bij kan zijn. Ik heb het gevoel dat ik het team nu in de steek laat. De kans is inderdaad aanwezig dat ik in de nacompetitie nog aan de bak moet. Ik hoop echt dat we het derdeklasserschap zaterdag veilig stellen. Dan betaal ik de eerste kannen bier na afloop'', kan Niels Blotenburg nog even lachen.