• foto: Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Moorfielders heeft smaak te pakken

EDE Moorfielders behaalde tegen Blue Devils 2 (Meppel) een 0-10 overwinning.

,,Een verre uitwedstrijd en als je dan een grote en verdiende zege behaald is het aantal te rijden kilometers beter te verdragen", stak aanvoerder Max Verkleij van wal.

Eip Janssen

Het was de tweede week op rij dat de Edenaren een tegenstander met tien punten verschil versloegen. Na de 14-4 zege op Caribe 2 was nu het verschil dat er ook verdedigend niets werd weggegeven.

Moorfielders (archieffoto) neemt na de zege op Blue Devils 2 in de derde divisie de vijfde plaats in met zes punten uit vijf wedstrijden. De achterstand op koploper is slechts drie punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Tegen Blue Devils maakte Maarten Buijs zijn rentree. ,,De pitcher was van een blessure hersteld en speelde uitstekend", ging Verkleij verder.

Buijs kreeg in de eerste drie inningen waarin hij gooide geen honkslag tegen.

,,Daarna nam Stefan Kuipers het stokje over. En de negen inningen uit. Er kwamen maar vijf tegenstanders op de honken. Catcher Laurens Buijs gooide er drie knap uit", had Verkleij genoteerd.

 Hij constateerde als coach ook dat het hele veld foutloos speelde. ,,Aanvallend had het misschien nog iets beter gekund. We kregen geen lange rally op gang. Er werden steeds een paar puntjes gesprokkeld. Enige uitzondering op die regel was Hans Wester die goed was voor vijf van de tien scores", glimlachte de aanvoerder/coach.

Hij sloot af met een constatering die in elke sport hout snijdt. ,,Als je het verdedigend goed op orde hebt hoef je niet zoveel te scoren."

Een Cruijffiaanse uitspraak van een gelukkige Edese honkbalcoach.

Het scoreverloop was:

1e inning 0-0

2e inning 0-2

3e inning 0-3

4e inning 0-5

5e inning 0-5

6e inning 0-6

9e inning 0-10.

Zondag ontvangt Moorfielders op eigen veld het als voorlaatste ploeg geklasseerde WSB 2. De aanvang is 14.00 uur en de toegang gratis.