• import

Van Gent Finaleweken: Moorfielders haalt uit

EDE De Edese honkballers hebben de eerste twee punten veroverd. Moorfielders (archieffoto) versloeg Domstad Dodgers 2 met 14-5 verslagen.

,,Door het vertrek van Nick Tuit en wat blessure gevallen heb ik mijn pitching debuut gemaakt", opende Max Verkleij.

De aanvoerder vervult normaal gesproken de rol van pitcher. ,,Daar komt nu ook het coachen bij. Daan Homan heeft om persoonlijke redenen moeten besluiten een stapje terug te doen bij de hoofdmacht. Op de achtergrond zal hij nog wel wat voor de club en zeker bij de jeugd blijven doen. Maar een verlies is het zeker", laat Verkleij weten.

De nieuwe pitcher kreeg in de eerste vier inning vijf punten tegen. ,,Drie wegens een homerun en twee door een homerun in de vierde inning. Maar ik ben niet ontevreden over de start", ging de aanvoerder verder.

Hij gaf later het pitchers stokje door aan Stefan Kuipers. ,,Die liet geen punt meer toe. Aanvallend hebben we gedomineerd. Met drie homeruns van Roel Slangen, het goede honklopen van Laurens Buijs was dit een verdiende zege."

Het scoreverloop was: inning 1: 3-3, inning twee: 5-3, Inning vier: 6-5, Inning zes: 7-5, inning zeven: 11-5 en inning acht: 14-5.

Moorfielders neemt in de derde klasse na zes wedstrijden de achtste plaats in. De ploeg heeft twee punten uit twee wedstrijden verzameld.

,,Dat is er een minder dan oorspronkelijk gedacht. Maar de eerste wedstrijd is een score van 14-14 door gegeven. Bij het controleren van het wedstrijdformulier bleek en fout te zijn gemaakt. Uiteindelijk werd vastgesteld dat Moorfielders met 14-15 van Eagles 1 hebben verloren", besloot Verkleij.