• import

Van Gent Finaleweken: Keizerstad blijft angstgegner voor Advendo'57

EDERVEEN ,,Het cruciale moment was de 1-3 van Keizerstad. Dat doelpunt was zeker vier meter buitenspel. De scheidsrechter honoreerde helaas niet het vlagsignaal van onze grensrechter. Juist in die fase zaten wij goed in de wedstrijd'', baalde Jan Fluit. De trainer van Advendo'57 zag zijn ploeg uiteindelijk met 1-5 verliezen.

Via Marien van Roekel was de eerste kans voor Advendo. Maar al na acht minuten kwam Keizerstad via Arif Akdag op 0-1. ,,Wij dekten niet goed door'', had Fluit gezien. ,,Wij speelden zeker niet slecht tegen een overigens goede ploeg. Onbegrijpelijk dat ze zo laag staan. Na een half werd het ook nog 0-2. (Butuhan Isik). Wij hadden zeker via Niels van Ginkel en Rico van Beek onze kansen. Maar waar het rendement van Keizerstad 100% was, was dat bij ons te laag.''

In het tweede bedrijf vond Advendo via Marien van Roekel de aansluiting. ,,Ja, dan valt die schandalige 1-3. Supporters van Keizerstad beaamden ook dat het dik buitenspel was. Daarna gingen wij nog meer risico nemen. Daar profiteerden zij goed van.'' Mochin Annanouch 2x en Hazar Can bepaalden de eindstand op 1-5. Robert Scherrenburg (op archief foto) moest er met een schouderblessure van af en voor controle naar het ziekenhuis. 

,,Geflatteerd, maar wel een verdiende nederlaag. Ik verlies liever een keer met 1-5, dan drie keer met 1-0'', probeerde Fluit positief af te sluiten.

Komende week komt VRC, wat gezien de verliespunten koploper is, op bezoek. Advendo blijft in de race voor de nacompetitie.