• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Joris Klein-Holte en Fabian Beukhof naar Bennekom

BENNEKOM Voetbalvereniging Bennekom heeft twee nieuwe spelers aan getrokken. Joris Klein-Holte (22) komt over van Jong Vitesse. Fabian Beukhof (19) speelde tot januari dit jaar voor de beloftes van PEC Zwolle.

Verdediger Klein-Holte speelde dertien jaar in Arnhem. Hij gaat nu samen spelen met broer Martijn (op archief foto). De broers, afkomstig uit Velp, speelden nog niet eerder samen.

Fabian Beukhof komt oorspronkelijk uit de jeugd van Bennekom. Samen met tweeling broer Joël verkaste hij naar de jeugdopleiding in Zwolle. Waar Joël al eerder vertrok naar TEC Tiel, hield het voor de centrale middenvelder in januari dit jaar op in Zwolle. Toen werd besloten per direct van negen spelers afscheid te nemen, omdat men een kwaliteitsslag wilde maken. Daaronder dus Fabian Beukhof.

Of de nieuwkomers eerste klasse of hoofdklasse gaan spelen, is nog de vraag. Bennekom kan morgen kampioen worden. Het staat nu nog een punt achter op NSC Nijkerk. Als het tegen DTS Ede een beter resultaat boekt dan NSC tegen SDV Barneveld is het kampioen. Anders resteert de nacompetitie, waarbij het de eerste ronde op 1 juni is vrijgeloot.

Zaterdag is overigens zowel een uitgebreid verslag als een video, te zien op www.edestad.nl. Via het twitteraccount  @finalewekenede is er zaterdagmiddag een live verslag. Ook de stand van NSC tegen SDVB wordt gevolgd.