• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Jaap van Doorn doet goede zaken

EDERVEEN In de eredivisie speelde het item afgelopen weekeinde. Wie wordt de topscorer. Maar ook in de lagere klassen wordt dat klassement zeker door de spitsen gevolgd. In de derde klasse A staat Noek Beers van De Treffers op 24 doelpunten. Maar met zijn vier doelpunten tegen AZ 2000, is Jaap van Doorn, met een totaal van 22, nog in de race.

Wim van Kessel

De spits van Advendo houdt de site voetbalnederland.nl aan. Daar zijn de doelpunten tegen het inmiddels failliete Oranje nog meegenomen. En daarin scoorde 'Jaapie' drie keer. ,,Ik hou alleen deze site aan.'' In de strijd om de prijs van topscorer van de gemeente Ede, die uitgereikt zal worden op het voetbalgala op 22 juni, is de correctie wel doorgevoerd. Daar staat de 32-jarige routinier nu op gelijke hoogte met Anass el Hassnaoui van Fortissimo met 19 doelpunten.

Die score is het meest logisch, omdat Oranje uit de competitie is genomen. Een aantal spelers vertrok tussentijds naar AZ 2000. Die ploeg, met drie voormalige Oranje spelers in de basis, kende een behoorlijke opleving, maar was dinsdagavond in de inhaalwedstrijd geen partij voor Advendo, dat uiteindelijk met 5-1 won.

De Ederveners speelden een goed eerste half uur. Twee keer een voorzet van Marien van Roekel werd beide keren verzilverd door Van Doorn. ,,'Pien' kan de ballen neerleggen, waar hij wil. Dat is ideaal voor een spits.'' Tussen de twee doelpunten door miste Miquel Derby een enorme kans voor de bezoekers.

EINDSTAND Vanaf de aftrap werd het in het tweede bedrijf 3-0 door Martijn van de Dikkenberg. Uit voorzetten van Rik Kelderman en Richard Lokhorst bepaalde Jaap van Doorn de eindstand op 5-1. Yancey Baars redde de eer voor AZ 2000.

Hoewel Van Doorn er dus vier maakte, had het er wel het dubbele aantal kunnen zijn. ,,De grensrechter hield AZ 2000 nog in leven. Ik ben zeker vijf keer in kansrijke positie terug gevlagd. Alleen het afgekeurde doelpunt, nog bij 0-0, was een terechte beslissing.'' Ook miste Van Doorn, net als Van Roekel en Kelderman, een paar opgelegde kansen.

,,Ik heb ook nog een weddenschap met Manfred Knevel, de trainer van het tweede elftal. Dat is 25 doelpunten en promotie. ,,Het eerste moet lukken. Het tweede wordt inderdaad heel lastig, maar is nog niet helemaal onmogelijk.''

Advendo staat met nog drie wedstrijden te gaan zes punten achter op de nummers twee Veenendaal en De Treffers. ,,Zaterdag moeten wij tegen Veenendaal. Bij winst is die marge nog drie. We gaan proberen er een spannend slot van te maken.''