• 1-0

  Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Eigen foto

Van Gent Finaleweken: 'Huib' voorkomt gelijkspel Advendo'57

EDERVEEN 'De fles met kampioensdroom leek voor Huib en VRC in kannen en kruiken. Maar na vandaag kunnen ze er alleen maar aan ruiken.' Dat stond op een groot spandoek te lezen bij de wedstrijd tussen Advendo'57 en VRC. Het had betrekking op doelman Erwin Huijbens. En juist hij, oud keeper van Advendo, stopte in de laatste minuut een strafschop (zie video). Daardoor bleef Advendo met lege handen achter: 1-2.

Wim van Kessel

Jaap van Doorn heeft nog een aantal jaar met Huijbens samen gespeeld. En juist de spits faalde vanaf 11 meter. ,,Ik wilde de bal hard door het midden schieten. Ik raakte de bal niet goed. Huib lag al op de grond. Nu ging de bal rechts van hem. Hij kon de bal makkelijk pakken. Overigens zei hij na afloop dat hij wist dat ik die hoek zou kiezen. Maar dat was niet de bedoeling.''

Daarmee liet Advendo de kans op een punt liggen. Dat was ook het maximaal haalbare. De gedoodverfde kampioen uit Veenendaal voetbalde wat makkelijker, zonder overigens heel veel kansen te krijgen. De Ederveners streden voor wat ze waard waren. Maar creëerden ook weinig kansen, omdat er veel slordigheden in het spel zaten.

Het wachten was elke keer op acties van Marien van Roekel. De verreweg beste speler van Advendo, maakte na een half uur ook de 1-0. Rik Kelderman, die daarvoor een schietkans naast mikte, profiteerde van balverlies van Edwin van den Berg. ,,Hoewel ik de bal iets te ver voor mij uitspeelde, kon ik doorlopen en scoren'', keek 'Pien' terug.

OVERSTAPJE De stand werd al snel recht getrokken. Erik van de Putte gaf voor. Ruben Rentenaar maakte een overstapje, waarna Jesse Sprokkelenburg de bal in de kruising joeg. Doelman Django Donker voorkwam nog een tweede doelpunt van Steven Diepeveen.

Waar Advendo voor de rust al veel lange ballen speelde, werd dat daarna nog meer. ,,Dan vind ik er weinig aan. Dan moet je hopen dat de bal een keer goed valt'', aldus Van Roekel, die ook komend seizoen in Ederveen speelt.

Ondertussen waren de bezoekers op voorsprong gekomen. Diepeveen strafte een fout van Mark van Kessel resoluut af. ,,Mark speelde een meer dan goede partij. Alleen op dat moment raakte hij de bal niet goed.''

Een doorgekopte bal van de ene invaller jaap van Doorn werd door de andere Evan van Plaggenhoef tegen de buitenkant van de paal geschoten. De laatste tien minuten schoof Henry van den Dikkenberg als stormarm naar voren. Dat betekende alleen maar lange ballen. Bij een daarvan werd Jaap van Doorn net iets vastgepakt.

GOEDMAKERTJE ,,Ik vond het wel een makkelijk gegeven strafschop. Misschien een goedmakertje van de scheidsrechter. Ik vond hem tegen ons fluiten. Dan is het zonde dat Jaap die bal mist. Ja, het klopt dat Advendo moeite heeft met strafschoppen. Ikzelf er een paar weken geleden nog een bij SKV gemist.''

VRC zette met de winst een forse stap richting de titel. Advendo doet nog mee voor een periodetitel, maar moet in de wachtkamer zitten. ,,Daar gaan we wel voor'', besluit Marien van Roekel, die het klassement van het talent van het jaar bij de Edese voetbalverkiezing aanvoert.