• import

Van Gent Finaleweken: Honkbalthiller eindigt gelijk

EDE Het honkbalseizoen is voor Moorfielders archieffoto begonnen. En hoe. De eerste competitiewedstrijd tegen Eagles (Schalkhaar) eindigde na uren spelen en negen inning in 14-14.

,,Een gelijkspel komt bij honkbal zelden voor. Wat een thriller, die ik zelden heb meegemaakt", opende Max Verkleij zijn terugblik.

De aanvoerder zag dat Laurens Buijs met meerdere hits erg belangrijk was.

,,Daarnaast wist Nick Tuit in zijn afscheidswedstrijd een homerun te produceren. Dat leverde ons drie punten op", glunderde de aanvoerder.

Moorfielders, uitkomende in de derde klasse beschikt over een kleine selectie. ,,Dat geeft coach Daan Homan en mij wel kans de jeugd aan het senioren honkbal te laten ruiken. Zo kreeg vandaag (zondag) Jari Merlijn een kans", ging Verkleij verder.

Hij constateerde, niet geheel ten onrechte dat Moorfielders het verdedigend liet liggen. ,,Stefan Kuipers gooide een dijk van een wedstrijd. Maar in het veld werden te veel fouten gemaakt", besloot Verkleij.

In de eerste inning werd het 2-2. Na de derde inning stond het 3-6. Maar in de zesde inning nam Moorfielders een 9-6 voorsprong. In de zevende inning brachten de gasten de stand op 11-11.

In de laatste inning leek Moorfielders na 14-12 op weg naar de zege. Maar Eagles bleef kalm en scoorde nog twee keer: 14-14.